Ο Μασκ τα βάζει με το Twitter και σκέφτεται να φτιάξει το δικό του Social Media

NEWSROOM
Έλον Μασκ/ Φωτογραφία GettyImages
Έλον Μασκ/ Φωτογραφία GettyImages

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι σκέφτεται «σοβαρά» να δημιουργήσει το δικό του Social Media.

Το σχόλιο του Μασκ ακολούθησε μια σειρά από tweets στα οποία επέκρινε το Twitter για την πρακτικές του όσον αφορά την ελευθερία του λόγου.

«Η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πιστεύετε ότι το Twitter τηρεί αυτή την αρχή;», έγραψε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μέσω μια δημοσκόπισης στο προσωπικό του προφίλ την προηγούμενη Πέμπτη.

Στη συνέχεια επανήλθε με νέα Tweets την Παρασκευή γράφοντας: «Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί σαν μια δημόσια πλατεία, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει;»,

Ένας από τους χρήστες που ακολουθούν τον Μασκ τον ρώτησε αν εξετάζει το ενδεχόμενο να χτίσει μια «νέα πλατφόρμα κοινωνικών μέσων» που θα αποτελείται από «έναν αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα». Ο χρήστης πρότεινε ότι αυτή η πλατφόρμα θα είναι ένα μέρος «όπου η ελευθερία του λόγου και η τήρηση της ελευθερίας του λόγου θα έχουν ύψιστη προτεραιότητα» και «η προπαγάνδα θα είναι ελάχιστη».

Σε απάντηση αυτής της πρότασης, ο Μασκ σχολίασε το Σάββατο: «Το σκέφτομαι σοβαρά αυτό».

Ο Μασκ στα χνάρια του Τραμπ ;

Σε περίπτωση που ο Μασκ προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέα πλατφόρμας στον χώρο των Social Media, θα προστεθεί σε μια λίστα πολλών ατόμων υψηλού προφίλ που έχουν κάνει κάτι ανάλογο υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του λόγου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που μετά τον μαζικό αποκλεισμό του από τα Social Media, δημιούργησε τη δική του πλατφόρμα με τίτλο «Truth Social».

Νωρίτερα μέσα στο μήνα ο CEO της MyPillow, Μάικ Λίντελ, ξεκίνησε το «Frank Speech», τη δική του εκδοχή του YouTube και δήλωσε στο Insider ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια δεύτερη εφαρμογή που θα λέγεται «Frank Social», η οποία, όπως ισχυρίζεται, θα είναι ένα εναλλακτικό Facebook.

Τόσο το Truth Social όσο και το Frank Social έχουν ήδη ενταχθεί σε ένα πολυπληθές πεδίο εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των Gab και Gettr, έχοντας προσελκύσει κατά μεγάλο ποσοστό άτομα συντηρητικών ακροατηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ