Κέρδη ρεκόρ για την Tesla -Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

NEWSROOM
Tesla
Tesla/ Φωτογραφία AP

Η Tesla κατέγραψε για άλλη μια φορά κέρδη ρεκόρ, ξεπερνώντας τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν ταλαιπωρήσει την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία και ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ωστόσο η ίδια η εταιρεία προειδοποίησε ότι δεν είναι απρόσβλητη από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, τα οποία, όπως είπε, περιόρισαν «την ικανότητά μας να λειτουργήσουμε τα εργοστάσιά μας σε πλήρη δυναμικότητα», μια κατάσταση που θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο 2022. Θυμίζουμε ότι η έξαρση κορωνοϊού στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

«Τα πρόσφατα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν επιβαρύνει την αλυσίδα εφοδιασμού και τις λειτουργίες του εργοστασίου μας», δήλωσε η Tesla. «Επιπλέον, οι τιμές ορισμένων πρώτων υλών έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Ο πληθωριστικός αντίκτυπος στη δομή του κόσμους μας συνέβαλε σε προσαρμογές στην τιμολόγηση των προϊόντων μας», ανέφερε η εταιρεία.

Παρά τα προβλήματα η εταιρεία κέρδισε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ υψηλότερα από τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της Refinitiv. Ήταν υπερτριπλάσια από τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε πριν από ένα χρόνο και 30% υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ των 2,9 δισεκατομμυρίων που σημείωσε το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Τα έσοδα ύψους 18,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν επίσης εύκολα τις προβλέψεις, σημειώνοντας αύξηση 6% από τις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου και 81% από το σύνολο του προηγούμενου έτους. Η ζήτηση για τα οχήματα της ήταν τόσο μεγάλη που η ημερήσια προμήθεια οχημάτων που είχε στη διάθεσή της για τους πελάτες έπεσε σε μόλις τρεις ημέρες.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άλμα 4% στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές μετά την έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ