Τα καταστήματα της Gucci στις ΗΠΑ θα δέχονται πληρωμές με crypto

NEWSROOM
Τα καταστήματα της Gucci στις ΗΠΑ θα δέχονται πληρωμές με crypto
Φώτο: Shutterstock

Η Ιταλική μάρκα πολυτελείας Gucci θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα σε ορισμένα καταστήματα στην Αμερική. Οι πελάτες θα μπορούν να πληρώσουν με διάφορα crypto όπως Bitcoin, Ethereum και Litecoin.

Η υπηρεσία θα επεκταθεί αργότερα αυτό το μήνα σε ορισμένα καταστήματα – ναυαρχίδες όπως το Rodeo Dive στο Λος Άντζελες και το Vooster Street της Νέας Υόρκης. Η Gucci που ανήκει στη γαλλική Kering, προστίθεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που έχουν αρχίσει να δέχονται τα εικονικά νομίσματα. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δέχεται επίσης πληρωμές σε Shiba Inu και Dogecoin.

Πώς θα πληρώνουν με crypto

Στους πελάτες που πληρώνουν στα καταστήματα με κρυπτονομίσματα θα σταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν κωδικό QR για να τον χρησιμοποιήσουν σε ένα πορτοφόλι ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Gucci δήλωσε ότι σχεδιάζει να εισαγάγει την πολιτική αυτή σε όλα τα καταστήματα της Βόρειας Αμερικής στο εγγύς μέλλον. Η ανακοίνωση από μια τόσο υψηλού προφίλ μάρκα σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός για την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων από Mainstream επιχειρήσεις.

Η Gucci είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που ανακοινώνει ότι θα δέχεται κρυπτονομίσματα ως πληρωμή. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, όπως η Microsoft, η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T και τα Starbucks δέχονται ήδη πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα.

Επίσης το Bitcoin έχει επίσημο νόμισμα σε δυο χώρες. Την αρχή έκανε το Ελ Σαλβαδόρ και ακολούθησε πριν λίγο καιρό η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Βέβαια, ειδικά στην πρώτη περίπτωση, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από την οικονομική κοινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ