Ο Μπάφετ εκμεταλλεύτηκε την τραπεζική κρίση και επένδυσε 500 εκατ. δολάρια σε τρεις μέρες

NEWSROOM
Ο Μπάφετ εκμεταλλεύτηκε την τραπεζική κρίση και επένδυσε 500 εκατ. δολάρια σε τρεις μέρες
Φώτο: Associated Press

O θρυλικός επενδυτής της Γουόλ Στριτ, Γουόρεν Μπάφετ, «χτύπησε» την ώρα που οι αγορές ήταν πεσμένες λόγω της τραπεζικής κρίσης ξοδεύοντας σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε τρείς μέρες.

Ειδικότερα η πτώση που σημείωσε η τιμή της μετοχής της Occidental Petroleum Corp. - που παρασύρθηκε από την πορεία του αργού πετρελαίου – έδωσε στον «προφήτη της Όμαχα» την ευκαιρία να επεκτείνει το μερίδιό του στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα η Berkshire Hathaway του Μπάφετ επένδυσε τις τελευταίες μέρες 467 εκατ. δολάρια στην Occidental Petroleum, όπως προκύπτει από έγγραφα της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Ο Μπάφετ αγόρασε 7,9 εκατ. μετοχές του ενεργειακού κολοσσού, ανεβάζοντας τη συμμετοχή του στην Occidental στις 208 εκατ. μετοχές ή στο 23,1% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου.

Η συνολική αξία της επένδυσης της Berkshire, βάσει της τιμής της μετοχής της Occidental αυτή τη στιγμή, κυμαίνεται περίπου στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Berkshire, η οποία πέρυσι κέρδισε την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να αποκτήσει έως και το 50% της Occidental, και σύμφωνα με το bloomberg αγοράζει συχνά μετοχές της όταν η τιμή τους κυμαίνεται στα περίπου 60 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ