Γερμανία: «το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα είναι ισχυρό» διαβεβαιώνει η BaFin

NEWSROOM
Γερμανία
Γερμανία/ Φωτογραφία AP

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας είναι «σταθερό και ισχυρό», διαβεβαίωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Αρχή Εποπτείας των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (BaFin) μετά την εσπευσμένη αγορά της Credit Suisse από τη UBS, την οποία οι αγορές δέχθηκαν σήμερα με επιφυλάξεις.

«Η BaFin παρακολουθεί αυτή τη στιγμή τις εξελίξεις στις αγορές και τις λαμβάνει υπόψη της στο πλαίσιο της εποπτικής της αποστολής. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας παραμένει σταθερό και ισχυρό», επεσήμανε η Ομοσπονδιακή Αρχή σε σύντομη ανακοίνωσή της προς το AFP.

Έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η UBS εξαγόρασε χθες σε πολύ χαμηλή τιμή την αντίπαλό της Credit Suisse, αφού η ελβετική κυβέρνηση παρείχε σημαντικές εγγυήσεις και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας γραμμή ρευστότητας.

Λόγω της εξαγοράς το πρωί της Δευτέρας (20/3) οι μετοχές των τραπεζών σημείωναν πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει την εξαγορά της Crédit Suisse από την UBS

Απο την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τα μέτρα που ελήφθησαν για την εξαγορά της προβληματικής τράπεζας Crédit Suisse από την UBS, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Κάλβεϊ.

«Τα μέτρα θα χρησιμεύσουν στην αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών στην αγορά και στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», δήλωσε η κυρία Κάλβεϊ και επανέλαβε ότι «το γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι σταθερό». Οι γερμανικές εποπτικές αρχές και η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική εποπτική αρχή βρίσκονται σε στενή επαφή και παρακολουθούν με προσοχή την κατάσταση, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ