ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

O CEO της JP Morgan, Jamie Dimon-Φωτογραφία Ap

Dimon (JP Morgan): Η τραπεζική κρίση θα έχει επιπτώσεις για χρόνια

Οι τριγμοί που προκάλεσαν στον χρηματοπιστωτικό τομέα η κατάρρευση των δύο αμερικανικών τραπεζών τον προηγούμενο μήνα εξακολοθούν να αποτελούν απειλή και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με επανασχεδίαση του κανονιστικού πλαισίου, σύμφωνα με τον CEO της JP Morgan Chase Jamie Dimon
NEWSROOM /
JP Morgan-Φωτογρφία AP

ΗΠΑ: Η FDIC καλεί τις μεγάλες τράπεζες να πληρώσουν μέρος του λογαριασμού για τις πρόσφατες χρεοκοπίες

Σχεδόν 23 δισεκατομμύρια δολάρια έχει φτάσει ο «λογαριασμός» για την Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) από τις πρόσφατες χρεοκοπίες τραπεζών, η οποία πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να πληρώσουν αυτές το μεγαλύτερο κομμάτι του
NEWSROOM /
Η πτώχευση της SVB είναι "χαρακτηριστική περίπτωση κακοδιαχείρισης", δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Fed

Η πτώχευση της SVB είναι "χαρακτηριστική περίπτωση κακοδιαχείρισης", δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Fed

Η πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας SVB, η οποία προκάλεσε κρίση στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα είναι "χαρακτηριστική περίπτωση κακοδιαχείρισης", σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Fed αρμόδιο για την εποπτεία των τραπεζών Μάικλ Μπαρ.
NEWSROOM /
Deutsche Bank- Φωτογραφία AP

Ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche Bank- ψήφος εμπιστοσύνης από τους αναλυτές

Ανακάμπτει δυναμικά η μετοχή της Deutsche Bank, ενώ πτωτικά κινείται και το κόστος ασφάλισης της τράπεζας έναντι χρεοκοπίας , καθώς οι αναλυτές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν για τη φερεγγυότητα της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας. 
NEWSROOM /
ΑΝΖ- Φωτογραφία AP

Ο CEO της ΑΝΖ προειδοποιεί ότι οι τριγμοί στο τραπεζικό σύστημα μπορεί να προκαλέσουν μια παγκόσμια οικονομική κρίση

Την εκτίμηση του πως οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα μπορεί να προκαλέσουν μια οικονομική κρίση εξέφρασε ο CEO της ANZ, Shayne Elliott, προσθέτοντας, όμως, ότι είναι ακόμα νωρίς για να προβλέψουμε αν θα είναι ίδιου μεγέθους με αυτή του 2008.
NEWSROOM /
Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας

Παραιτήθηκε ο Σαουδάραβας τραπεζίτης που «έκαψε» την Credit Suisse με τις δηλώσεις του

Ο Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ήταν ο άνθρωπος που με μία δήλωση του ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για την Ελβετική τράπεζα.
NEWSROOM /
O Εμάνουελ Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ-Φωτογραφία AP

Μακρόν: «H ευρωζώνη είναι η ζώνη όπου οι τράπεζες είναι πιο ανθεκτικές»

«Οι τράπεζες στην ευρωζώνη είναι οι πιο ανθεκτικές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
NEWSROOM /
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Φωτογραφία AP

Σύνοδος Κορυφής : «Ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ είναι ανθεκτικός»

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας είναι «ανθεκτικός», τονίζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
NEWSROOM /
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε-Φωτογραφία AP

Μαρκ Ρούτε: «Είναι απίθανο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση»

Είναι απίθανο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
NEWSROOM /