Εύσημα του Τιμ Κουκ για την «καινοτομία της Κίνας»

NEWSROOM
Τιμ Κουκ
Ο CEO της Apple Τιμ Κουκ/ Φωτογραφία AP Yuki Iwamura

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, επαίνεσε την Κίνα για την ταχεία καινοτομία της στην επίσκεψη του στο Πεκίνο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κουκ βρίσκεται στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στο China Development Forum, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την κυβέρνηση και διεξάγεται και πάλι κανονικά μετά τον τερματισμό των περιορισμών εξαιτίας του κορωνοϊού. Εκτός από τον Κουκ, στην εκδήλωση συμμετέχουν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και οι CEO εταιρειών όπως η Pfizer και η BHP.

«Η καινοτομία αναπτύσσεται ραγδαία στην Κίνα και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κούκ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper.

Η επίσκεψη του έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και καθώς η Apple κάνει προσπάθειες για να μειώσει την εξάρτηση της εφοδιαστικής αλυσίδας από το Πεκίνο και να μεταφέρει την παραγωγή της σε νέα ανερχόμενα κέντρα όπως η Ινδία.

Πέρυσι, η παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο που διαχειρίζεται ο προμηθευτής της Apple, η Foxconn, διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πολιτικής μηδενικού covid.

Ο Κούκ επισκέφθηκε την Παρασκευή ένα Apple Store στο Πεκίνο και δεν αρνήθηκε να βγάλει φωτογραφίες με τους νέους που βρέθηκαν στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο CEO της Apple τόνισε την ανάγκη η νέοι να έχουν κριτική σκέψη στον προγραμματισμό, ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ