Ετήσια αύξηση 35,48% κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Κίνα

NEWSROOM
Ετήσια αύξηση 35,48% κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Κίνα
Κίνα/ AP Images

Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Κίνα κατέγραψαν δυναμική ανάπτυξη το Φεβρουάριο, ωθούμενες από την αυξανόμενη ζήτηση, αλλά και την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς, μετά από το φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τον προηγούμενο μήνα, περίπου 1,46 εκατομμύρια μεταχειρισμένα οχήματα άλλαξαν χέρια στην Κίνα, με ετήσια αύξηση 35,48%, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Εμπόρων Αυτοκινήτων της Κίνας (CADA).

Στο πρώτο δίμηνο του 2023, περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια μεταχειρισμένα οχήματα αποτέλεσαν το αντικείμενο εμπορικών πράξεων στην κινεζική αγορά, με ετήσια αύξηση 5,68%.

Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανέκτησε τη δυναμική της τον Φεβρουάριο, ενώ η συσσωρευμένη ζήτηση θα συνεχίσει να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για την αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, σύμφωνα με την ίδια ένωση.

Η CADA πρόσθεσε ότι η νέα πολιτική του Πεκίνου που ενθαρρύνει την τυποποιημένη λειτουργία της αγοράς των μεταχειρισμένων οχημάτων, αλλά και τη λειτουργία της σε μεγαλύτερη κλίμακα θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη της.

ΣΧΕΤΙΚΑ