Αλλαγή ηγεσίας στην UBS- Επέστρεψε στην θέση του CEO o Sergio Ermotti

NEWSROOM
UBS Bank-Φωτογραφία AP
UBS Bank-Φωτογραφία AP

Σε μια κίνηση έκπληξη προχώρησε η UBS που προσέλαβε εκ νέου τον Sergio Ermotti στην θέση του CEO, προκειμένου ο έμπειρος τραπεζίτης να επιβλέψει την περίπλοκη εξαγορά της Credit Suisse και να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση της τράπεζας μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο Ermotti, ο οποίος είναι πρόεδρος της Swiss Re, θα πάρει την σκυτάλη από τον Ralph Hamers, που παρέμεινε στην θέση του CEO για δύο χρόνια.

Ο Ermotti, επιστρέφει σε γνώριμα για αυτόν λημέρια καθώς είχε διατελέσει CEO της UBS για εννέα χρόνια. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει τα καθήκοντα του την επόμενη εβδομάδα μετά την ετήσια γενική συνέλευση, ενώ o Hamers θα μείνει στην τράπεζα για μια μεταβατική περίοδο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Ο Ermotti διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος από το 2011 έως το 2020. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναβάθμισε τις πολιτικές διακυβέρνησης αφού ένας απατεώνας έμπορος κόστισε στην τράπεζα δισεκατομμύρια δολάρια και έστρεψε την UBS μακριά από τις πιο ριψοκίνδυνες συναλλαγές και προς τη διαχείριση χρημάτων.

Ο Hamers «συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου συνδυασμού, του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα και της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UBS. acquisition," UBS added.

Η αποστολή του Hamers ήταν να οδηγήσει την UBS στην ψηφιακή εποχή και να την αναπτύξει περαιτέρω εξυπηρετώντας μια ευρύτερη ομάδα εύπορων πελατών. Ωστόσο, ένα βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής απέτυχε πέρυσι όταν ακυρώθηκε η συμφωνία για την απόκτηση της αμερικανικής εταιρείας Wealthfront.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ