Η παγκόσμια αγορά Smartphone συρρικνώνεται αλλά η Apple αυξάνει το μερίδιο της

NEWSROOM
Το iphone 13
Φωτογραφία: AP Images

Η Apple ήταν η μόνη εταιρεία που αύξησε το μερίδιο αγοράς της σε ετήσια βάση παρόλο που οι παγκόσμιες αποστολές Smartphone ακολουθούν πτωτική τάση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι παγκόσμιες πωλήσεις Smartphone μειώθηκαν για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα. Όλες οι εταιρείες πωλούν λιγότερα smartphones λόγω της γενικής πτώσης στην αγορά, αλλά η Apple σημείωσε μια ενθαρρυντική αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Στη νεότερη έκθεση της Canalys, οι παγκόσμιες αποστολές Smartphone μειώθηκαν κατά 13% σε 269,8 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Samsung ανέκτησε την πρώτη θέση αποστέλλοντας 60,3 εκατομμύρια μονάδες λόγω της ανανεωμένης γκάμας προϊόντων, ενώ η Apple βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 58 εκατομμύρια αποστολές.

Παρά την αποστολή λιγότερων συσκευών από την Samsung, η Apple ήταν ο μόνος πωλητής μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών που σημείωσε αύξηση σε ετήσια βάση με μερίδιο αγοράς 21%, αυξημένο κατά 3%.

H Xiaomi, στην τρίτη θέση, απέστειλε 30,5 εκατομμύρια συσκευές με μερίδιο αγοράς 11%, ενώ η OPPO και η Vivo συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της λίστας στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Η OPPO έφτασε τα 26,6 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς 10% και η vivo είχε 20,9 εκατομμύρια αποστολές με μερίδιο αγοράς 8%.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η ζήτηση για για smartphones μεσαίας κατηγορίας θα παραμείνει περιορισμένη λόγω των μακροοικονομικών προκλήσεων και της έλλειψης διακριτικών χαρακτηριστικών σε αυτό το εύρος τιμών. Επιπλέον τα επίπεδα αποθεμάτων αρχίζουν να μειώνονται, οι τιμές των εξαρτημάτων μπορεί να αυξηθούν γρήγορα, καθιστώντας δύσκολη την διατήρηση υψηλών προδιαγραφών με χαμηλότερο κόστος μακροπρόθεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ