Ο CEO του TikTok «σίγουρος» ότι θα ακυρωθεί από τα δικαστήρια η απαγόρευση της πλατφόρμας στη Μοντάνα

NEWSROOM
Tik Tok
Tik Tok/ Φωτογραφία AP Kiichiro Sato

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του TikTok εμφανίστηκε «σίγουρος» σήμερα, αφού η εταιρεία προσέφυγε κατά της πολιτείας των ΗΠΑ Μοντάνα, η οποία υιοθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα νόμο που απαγορεύει τη χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από την επόμενη χρονιά.

«Μόλις ξεκινήσαμε νομική διαδικασία, η υπόθεση είναι στα δικαστήρια και είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε», δήλωσε ο Σου Ζι Τσου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του TikTok.

«Το νομοσχέδιο της Μοντάνα, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα, είναι απλώς αντισυνταγματικό», πρόσθεσε στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στο Κατάρ.

Το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί εκτιμούν πως η πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, επιτρέπει στο Πεκίνο να κατασκοπεύει και να χειραγωγεί τους χρήστες. Η εταιρεία το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Στα μέσα Απριλίου το κοινοβούλιο της Μοντάνα υιοθέτησε νομοσχέδιο που απαγορεύει από την 1η Ιανουαρίου 2024 τη διάθεση της πλατφόρμας TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (Apple και Google), επί ποινή προστίμου 10.000 δολαρίων την ημέρα.

Ο νόμος θα ακυρωθεί, αν η ByteDance εξαγοραστεί από αμερικανική εταιρεία ή εταιρεία χώρας που δεν θεωρείται εχθρός των ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος έχει απαιτήσει η ByteDance να βρει αυτού του τύπου τη λύση για να της επιτραπεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη χώρα. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν συζητά με το Κογκρέσο διάφορα σχέδια νόμου για να απαγορευτεί η εφαρμογή TikTok, καθώς τα εκτελεστικά διατάγματα που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ για τον σκοπό αυτό δεν είχαν αποτέλεσμα.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ