Κίνα: Το Πεκίνο θα ενισχύσει περισσότερο τις τεχνολογικέες επιχειρήσεις που σχετίζονται με την καινοτομία

NEWSROOM
Κίνα
Κίνα/ Φωτογραφία AP

Το Πεκίνο θα διαθέσει περισσότερα κεφάλαια στην πραγματική οικονομία και στους τομείς που σχετίζονται με την καινοτομία, προκειμένου να επιτύχει την αυτόνομη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, σύμφωνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η Κίνα θα εμβαθύνει τις δομικές μεταρρυθμίσεις της στον τομέα της οικονομικής υποστήριξης των αλυσίδων εφοδιασμού και θα οργανώσει ένα σύστημα εξυπηρέτησης των οικονομικών αναγκών των επιχειρήσεων, που θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένο σε αυτές, καλύπτοντας πολλές μορφές επιχειρήσεων που στηρίζονται στην τεχνολογία, όπως δήλωσε ο Ζανγκ Κινγκσόνγκ, αναπληρωτής διοικητής της Κινεζικής Λαϊκής Τράπεζας, στη διάρκεια μιας χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Τέτοιες επιχειρήσεις κατέγραψαν ταχείες δανειακές επεκτάσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας τράπεζας.

Κατά την ίδια περίοδο, τα δάνεια μεσαίας και μακράς χρονικής διάρκειας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα στον τομέα των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας καταγράφηκαν στα 2,5 τρισεκατομμύρια γιουάν (320 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 41,5%.

Τα δάνεια σε εκκρεμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας έφτασαν στα 2,36 τρισεκατομμύρια γιουάν (300 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 25,1%.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ