Κίνα: 40 εκατ. δανειολήπτες θα επωφεληθούν από τη μείωση των επιτοκίων των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων

NEWSROOM
κόκκινα λουλούδια σε μπαλκόνι στη Σικελία
Shutterstock/ Kyle Guenzler

Οι τέσσερις κρατικές εμπορικές τράπεζες της Κίνας ανακοίνωσαν χθες ότι θα μειώσουν τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων, που έχουν χορηγήσει για τα δάνεια αγοράς πρώτης κατοικίας.

Τα αναπροσαρμοσμένα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από την 25η Σεπτεμβρίου, όπως ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους, η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, η Τράπεζα της Κίνας και η Κινεζική Τράπεζα Κατασκευών.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μία απόφαση που έλαβαν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με τη βελτίωση των πολιτικών χορήγησης στεγαστικών δανείων, σε μία προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση των εξόδων δανεισμού από τα επιτόκια για τους κατόχους ενυπόθηκων δανείων, ώστε να βοηθηθεί η αύξηση της χορήγησης των δανείων, αλλά και οι επενδύσεις στον στεγαστικό τομέα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μείωση των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων θα ωφελήσει περίπου 40 εκατομμύρια δανειολήπτες.

Μέχρι τα τέλη Ιούλιου, η οικονομία αξία των στεγαστικών δανείων που είχαν χορηγηθεί στην Κίνα έφτανε στα 38,6 τρισεκατομμύρια γιουάν (4,92 τρισεκατομμύρια ευρώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ