Η Roche προχωρά στην εξαγορά της Televant Holdings έναντι 7,1 δισεκατομμυριών δολαρίων

NEWSROOM
Η Roche προχωρά στην εξαγορά της Televant Holdings έναντι 7,1 δισεκατομμυριών δολαρίων

O ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός, Roche, προχωρά στην εξαγορά της Televant Holdings έναντι 7,1 δισεκατομμυριών δολαρίων. Οι όροι της εξαγοράς περιλαμβάνουν μια βραχυπρόθεσμη πληρωμή ορόσημου ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Telavant παράγει φάρμακα για άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις και ινωτικές ασθένειες και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας «υποσχόμενης νέας θεραπείας» για ασθενείς με νόσο του Crohn, δήλωσε η Roche σε δελτίο τύπου.

Μόλις δοθoύν πλήρη δικαιώματα στο φάρμακο RVT-3101 - μια θεραπεία υπό ανάπτυξη για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn - η Roche στοχεύει να ξεκινήσει παγκόσμιες δοκιμές Φάσης 3, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κλινικές δοκιμές σε εκατοντάδες έως χιλιάδες ασθενείς με στόχο ασθένειες.

«Με βάση τα πολλά υποσχόμενα δεδομένα, πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες πρώτης κατηγορίας και καλύτερου στη νόσο αυτού του αντισώματος τελευταίου σταδίου για τη θεραπεία ατόμων που ζουν με ΙΦΝΕ», δήλωσε στο CNBC η Τερέζα Γκράχαμ, διευθύνουσα σύμβουλος της Roche Pharmaceuticals. .

«Είμαστε πρόθυμοι να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το αντίσωμα και να το φέρουμε στην αγορά και στους ασθενείς στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία το συντομότερο δυνατό».

Η Telavant ανήκει επί του παρόντος στις Pfizer και Roivant Sciences.

Στην ανακοίνωση της Δευτέρας, η Roche είπε επίσης ότι θα αποκτήσει μια επιλογή συνεργασίας με την Pfizer για ένα νέο φάρμακο για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ