Δισεκατομμυριούχος είναι πλέον ο Magic Johnson

Μάτζικ Τζόνσον/ Φωτογραφία AP

Ο πρώην σταρ του NBA και επενδυτής, Magic Johnson, είναι πλέον δισεκατομμυριούχος – ο τέταρτος αθλητής που κερδίζει αυτόν τον τίτλο, σύμφωνα με το περιοδικό, Forbes.

Το οικονομικό περιοδικό εκτιμά ότι η περιουσία του διάσημου παίκτη του μπάσκετ αγγίζει πλέον τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ οι άλλοι τρεις αθλητές που ανήκουν σε αυτό το κλειστό κλαμπ είναι οι επίσης παίκτες του μπάσκετ, Michael Jordan και Lebron James, καθώς και ο παίκτης του γκολφ, Tiger Woods.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι η πολύ επιτυχημένη καριέρα του στο μπάσκετ συνέβαλε ελάχιστα στον τεράστιο πλούτο του 64χρονου πρώην μπασκετμπολίστα.

Ο Magic Johnson έχει διάφορες επενδύσεις σε σειρά εταιρειών, μεταξύ τους και πλειοψηφικά πακέτων μετοχών, σε αθλητικές ομάδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Forbes, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από τις μετοχές του σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία.

Ο 64χρονος εμβληματικός παίκτης είχε μία από τις σημαντικότερες καριέρες στην ιστορία του NBA από όπου αποσσύρθηκε το 1996, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του δεν προήλθε από τα συμβόλαια με τις ομάδες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Forbes, από την καριέρα του στο ΝΒΑ, ο Magic Johnson έβγαλε μόλις 40 εκατομμύρια δολάρια στις 13 σεζόν που έπαιξε. Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν σε 110 εκατομμύρια δολάρια, αν τα προσαρμόσουμε στον πληθωρισμό.

Η καριέρα του τελείωσε απότομα το 1991 όταν διαγνώστηκε με HIV.

Αυτή τη στιγμή, κατέχει πλειοψηφικά πακέτα μετοχών σε τρεις ομάδες στο Λος Άντζελες, μεταξύ τους και στους Los Angeles Dodgers. Ο Magic Johnson είχε μετοχές και στην πρώην ομάδα του, τους Los Angeles Lakers, από το 1994 έως το 2010.

Πέραν αυτών, όμως, έχει σημαντικές επενδύσεις στα Starbucks, στα Burger King, στα 24 Hour Fitness και στην ασφαλιστική εταιρεία, EquiTrust. Μάλιστα, από την ημέρα που ο διάσημος παίκτης ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας πριν από περίπου μία δεκαετία, η αξία των περιουσιακών της στοιχειών αυξήθηκε από τα 16 στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα είχε γίνει δισεκατομμυριούχος πολύ νωρίτερα, αν δεν είχε απορρίψει τις προσφορές για πακέτα μετοχών στην Nike όταν ξεκινούσε την επιτυχημένη καριέρα του στο ΝΒΑ τη δεκαετία του 1970.

Τότε, μάλιστα, είχε επιλέξει τη συνεργασία με την Converse, η οποία του είχε προσφέρει 100.000 δολάρια αντί για μετοχές.

“Η οικογένειά μου δεν ήταν πλούσια και αυτό είχε συνέπειες πολλές φορές. Όταν δεν προέρχεσαι από πλούσια οικογένεια, δεν γνωρίζεις. Τότε δεν ήξερα καν τι ήταν οι μετοχές”, είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του ο διάσημος παίκτης.

Και πρόσθεσε ότι “αυτός είναι ο λόγος που είπα όχι σε αμοιβή σε μετοχές. Το φαντάζεστε; 45 χρόνια μετά, οι μετοχές αυτές θα άξιζαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ