Η Apple ανακοίνωσε τρεις νέους υπολογιστές -Τα χαρακτηριστικά και πόσο κοστίζουν τα νέα μοντέλα

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών υπολογιστών με τα νέα ταχύτατα M3 τσιπ στο εσωτερικό τους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Scary Fast».

Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα νέα μοντέλα που θα έχουν το M3 τσιπ υπόσχονται σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην ταχύτητα όσο και στην γραφική ισχύ σε σχέση με τους υπολογιστές που έχουν στο εσωτερικό τους τον M2.

Τα νέα Μ3 Macbook Pro και iMac είναι διαθέσιμα για παραγγελία στο σάιτ της Apple στις ΗΠΑ και αργότερα αναμένονται και στη χώρα μας. To Macbook Pro των 14 ιντσών ξεκινάει από τα 1.599 δολάρια ενώ το αντίστοιχο των 16 ιντσών από τα 2.499. Το νέο iMac, 24 ιντσών, ξεκινάει από τα 1.299 δολάρια.

Αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί υπολογιστές που ανακοίνωσε η Apple το 2023. Τον Ιανουάριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία των Macbook Pro με M2 Pro και M2 Max, ενώ τον Ιούνιο παρουσίασε ένα νέο Macbook Air με M2 όπως και τα νέα Mac Studio και Mac Pro.

Μπορεί οι περισσότεροι καταναλωτές να σκέφτονται ότι πρόκειται για μια απλή αναβάθμιση των προηγούμενων μοντέλων αλλά σύμφωνα με την Apple είναι κάτι παραπάνω. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι ταχύτητες του M3 είναι έως και 2,5 φορές γρηγορότερες από τα M1 τσιπ και οι επιδόσεις του επεξεργαστή έως και 50% ταχύτερες. Τα τσιπ είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία 3 νανόμετρων, η οποία μπορεί να υποστηρίξει προηγμένα γραφικά και τεχνητή νοημοσύνη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση της μπαταρίας, η Apple υποστηρίζει ότι τα νέα MacBook έχουν διάρκεια ζωής 22 ώρες και μια οθόνη κατά 25% πιο φωτεινή σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση της.

Τέλος, το iMac 24 ιντσών μπορεί να έχει τον νέο M3 επεξεργαστή αλλά δεν έχει αλλαγές στον σχεδιασμό, ενώ έχει κρατήσει την ίδια οθόνη ανάλυσης 4.5 Κ. Σύμφωνα με την Apple η διαφορά σε σχέση το M1 μοντέλο είναι ότι το νέο με τον M3 είναι δυο φορές πιο γρήγορο.

Παρά τις φήμες που έλεγαν το αντίθετο, η Apple δεν ανακοίνωσε κανένα νέο αξεσουάρ με θήρα USB C. Αυτό σημαίνει ότι τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια του νέου iMac θα έρθουν με το γνωστό καλώδιο lightning που χρησιμοποιούσε η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης κάτι αξιοσημείωτο από την χθεσινή εκδήλωση είναι ότι όλη η κινηματογράφηση έγινε με συσκευές iPhone 15 Pro και όχι με παραδοσιακές κάμερες. Φυσικά η επεξεργασία και το μοντάζ έγιναν σε M3 Mac.

ΣΧΕΤΙΚΑ