Ο επόμενος CEO της Apple θα είναι εκ των έσω -Πολλοί οι υποψήφιοι

NEWSROOM
Tim Cook
Ο Τιμ Κουκ σε εκδήλωση της Apple/ Φωτογραφία AP

Ο Τιμ Κουκ δήλωσε ότι ο επόμενος CEO θα είναι κάποιος εντός της Apple και υποστήριξε ότι θα δώσει όσες περισσότερες επιλογές μπορεί στο διοικητικό συμβούλιο όταν έρθει η ώρα.

Πίσω στο 2021 ο Κουκ είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Apple κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία κάνει ήδη κάποιους σχεδιασμούς για τη διάδοχη κατάσταση αλλά αυτές οι διεργασίες δεν βγαίνουν προς τα έξω. Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί καμία εντύπωση καθώς η Apple είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική με την εύρεση του διαδόχου του εμβληματικού Στιβ Τζομπς.

Μιλώντας στο Podcast της Ντούα Λίπα για το BBC, ο Κουκ αποκάλυψε ότι υπάρχουν πλάνα για την διαδοχή του. «Είμαστε μια εταιρεία που πιστεύει στην επεξεργασία των σχεδίων διαδοχής και ήδη έχουμε ένα λεπτομερές πλάνο», τόνισε.

Ο έμπειρος CEO δικαιολόγησε την πολιτική της εταιρείας λέγοντας ότι «πάντα μπορεί να συμβεί κάτι απρόβλεπτο». «Θα μπορούσα αύριο να βρεθώ στο λάθος σημείο του δρόμου. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε με αρκετή δόση χιούμορ.

Παρά της έντονες προσπάθειες της Ντούα Λίπα να κάνει τον Κουκ να αναφέρει κάποιο όνομα, εκείνος αρκέστηκε να πει ότι υπάρχουν περισσότερες από μια επιλογές. «Δεν μπορώ να πω ένα όνομα. Αλλά η δουλειά μου είναι να προετοιμάζω αρκετούς ανθρώπους που θα έχουν τα προσόντα να με διαδεχθούν», ήταν τα αρχικά τα λόγια του και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πραγματικά θέλω το άτομο που θα γίνει ο επόμενος CEO να προέρχεται από το εσωτερικό της Apple».

Ο Κουκ διευκρίνισε κάτι για την δήλωση που είχε κάνει το 2021, αλλά σίγουρα δεν θα είναι στην Apple μέχρι το 2050. «Το 2050 είναι υπερβολικό. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είμαι CEO της Apple. Μου αρέσει και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να είμαι στην εταιρεία. Και έτσι θα είμαι εκεί για αρκετό καιρό ακόμα», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ