Η σύνοδος του ΟΠΕΚ+ αναβλήθηκε για τις 30 Νοεμβρίου

NEWSROOM
Βενεζουέλα
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

Η υπουργική σύνοδος των χωρών της συμμαχίας ΟΠΕΚ+, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στη Βιέννη, αναπρογραμματίστηκε για τις 30 Νοεμβρίου, ανέφερε ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, μια αναβολή που προκάλεσε πτώση των τιμών.

Οι 13 χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, και οι δέκα εταίροι τους με επικεφαλής τη Ρωσία αναμένεται να αποφασίσουν τον προσεχή στόχο τους για την παραγωγή απέναντι στις τιμές του αργού που βρίσκονται σε πτώση.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+, που δεν συνοδεύθηκε από καμία εξήγηση, οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου στο κόκκινο, με το Μπρεντ, ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, και το WTI, το ευρωπαϊκό ισοδύναμό του, να χάνουν πάνω από το 4% γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται με αγωνία από τις αγορές, καθώς οι τιμές έχουν πέσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την τιμή του Μπρεντ να διαμορφώνεται πλέον κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι σε ένα υπόβαθρο ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ