ΟΠΕΚ

Βενεζουέλα

Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΠΕΚ -Στα 83,50 δολάρια το βαρέλι

Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά πριν από την ανακοίνωση των επόμενων κινήσεων του ΟΠΕΚ+, με τις αγορές να αναζητούν ενδείξεις για το αν θα παραταθούν οι περιορισμοί της προσφοράς.
Βενεζουέλα

ΟΠΕΚ: Τα όρια του οργανισμού στην αύξηση των πετρελαϊκών τιμών δείχνει η αναβολή της συνόδου

Η αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου της, προγραμματισμένης αυτό το Σαββατοκύριακο, συνόδου των χωρών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του ( ΟΠΕΚ+) λόγω διαφωνιών που φέρεται να υπήρξαν από ορισμένα μέλη του στον καθορισμό νέων μειωμένων επιπέδων παραγωγής, αναδεικνύει τα όρια του Οργανισμού στον καθορισμό των τιμών του πετρελαίου.
NEWSROOM /
Βενεζουέλα

ΟΠΕΚ: Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών προβλέπει συνεχή αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο μέχρι το 2045

Δεν υπάρχει ανάπαυλα στη ζήτηση για το μαύρο χρυσό: ο οργανισμός των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο, ο ΟΠΕΚ, αναμένει συνεχή αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου μέχρι και το 2045, σύμφωνα με νέες προβολές, οι οποίες δείχνουν πορεία αντίστροφη προς τις προσπάθειες που χρειάζονται για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη.
NEWSROOM /
πετρέλαιο ΟΠΕΚ

ΟΠΕΚ+: Η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια για τον Ιούλιο

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούλιο, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ για τον περιορισμό της παραγωγής, με την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει την τιμή του μαύρου χρυσού.
NEWSROOM /
oil-Φωτογραφία AP

Οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά, κάτι που αφορά ιδίως τον ΟΠΕΚ+

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να δει την παραγωγή πετρελαίου να αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), δήλωσε χθες Δευτέρα ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας αρμόδιος για ενεργειακά ζητήματα.
NEWSROOM /