Ο Μασκ «κρύβεται» πίσω από τις ύβρεις αλλά δεν απαντάει στα καίρια ερωτήματα για το μέλλον του Twitter

NEWSROOM
Elon Musk

Το πιο αξιοσημείωτο που βγήκε από την εμφάνιση του Έλον Μασκ στο Dealbook Summit ήταν μια υβριστική φράση προς τους διαφημιστές που αποχωρούν από το X. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας την επανέλαβε αρκετές φορές. Δεν ήταν δηλαδή μια φράση που του ξέφυγε.

Μπορεί ο Μασκ να επιδόθηκε ξανά σε ένα επικοινωνιακό σόου αλλά τα μεγάλα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της πλατφόρμας παραμένουν αναπάντητα. Ο οικοδεσπότης της συζήτησης, ο Άντριου Ρος Σόρκιν, ρώτησε τον Μασκ αν θα χρησιμοποιούσε κεφάλαια από την προσωπική του περιουσία για να σώσει την εταιρεία. «Αν η εταιρεία αποτύχει εξαιτίας του μποϊκοτάζ των διαφημιστών, θα καταρρεύσει και θα εξαφανιστεί», ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα ο Μασκ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει που αγόρασε το Twitter και αν έχει σκεφτεί να απεμπλακεί από μια επιχείρηση που του φέρνει πολλούς «πονοκεφάλους». Αν’ αυτού ο Μασκ προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σχετικά με το tweet αντισημιτικού περιεχομένου.

Το businessinsider διερωτάται αν η επιλογή του Μασκ να μη δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον του στην πλατφόρμα, κρύβει κάποιο σχέδιο διαφυγής. Ωστόσο ένα πράγμα είναι σίγουρο η εταιρεία βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Το αν η CEO, και γνωστή στον χώρο της διαφήμισης, Λίντα Γιακαρίνο είναι σε θέση να σώσει κάποια από τα έσοδα της διαφημιστικής επιχείρησης του X είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά. Πολλοί διαφημιστές έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα και είναι δύσκολο να συνεχίσουν και όσοι δεν έχουν ήδη αποχωρήσει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Γιακαρίνο έχει δεχτεί πολλά μηνύματα από στελέχη διαφημιστικών που την παροτρύνουν να αποχωρεί πριν καταστρέψει ολοκληρωτικά τη φήμη και την καριέρα της . Ταυτόχρονα υπάρχουν αναφορές ότι πολλά άτομα που εργάζονται στο τμήμα διαφημιστικών πωλήσεων του X έχουν παραιτηθεί.

Με βάση όλα τα παραπάνω το Insider αναρωτιέται αν το X μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει για άλλον ένα χρόνο αν το Μασκ δεν βάλει το χέρι στην τσέπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν για την Tesla όταν αυτό ήταν αναγκαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ