Γιατί ακυρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Ρωσίας -Σαουδ. Αραβίας

NEWSROOM
πετρέλαιο

«Άκυρο» στη συνάντηση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες για το πετρέλαιο που ήταν προγραμματισμένες.

Αν και η συνάντηση θεωρούνταν εξαιρετική κρίσιμη σε μια περίοδο που το πετρελαίο περιβάλλεται από αβεβαιότητα για την πορεία της τιμής του, τόσο ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, όσο και ο επικεφαλής για ζητήματα ενέργειας του αραβικού βασιλείου, Χαλίντ Αλ Φατίχ, θα προστεθούν στη λίστα των απουσιών του φετινού Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ.

Το φόρουμ του Νταβός είχε ως στόχο να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών, κάτι που θα συνιστούσε την πρώτη προσωπική συνάντησή τους, καθώς διεκπεραίωσαν, προ μηνός, μια νέα συμφωνία που αφορούσε στη μείωση της παραγωγής αργού, μεταξύ των εξαγωγικών χωρών πετρελαίου και των συμμάχων τους.

Παράλληλα είχε προγραμματιστεί επίσης να συζητήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας, όπως δήλωσε ο κ. Νόβακ, λίγο μετά την κριτική που άσκησε ο κ. Αλ Φατίχ για το αργό ρυθμό περικοπής της ρωσικής παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ