Περιφρονητική απάντηση του Πεκίνου στον Σόρος

NEWSROOM
κινεζική σημαία
Φωτό: Pixabay

Η Κίνα αντιμετώπισε περιφρονητικά σήμερα τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος στο Νταβός, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ «τον πιο επικίνδυνο εχθρό» των ελεύθερων και δημοκρατικών κοινωνιών.

«Ένα άτομο συγχέει το καλό και το κακό, σε μια δήλωση χωρίς νόημα, που δεν αξίζει τον κόπο να διαψευσθεί», απάντησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Σουνγίνγκ, όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Σόρος στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Πράγματι, μέσα στον σημερινό κόσμο, βλέπουμε καθαρά ποιος ανοίγει τις πόρτες και κατασκευάζει τους δρόμους και ποιος κλείνει τις πόρτες και κατασκευάζει τείχη», τόνισε.

«Την ώρα που η παγκοσμιοποίηση βαθαίνει, μόνο υιοθετώντας ένα όραμα ανάπτυξης, έχοντας ανοικτό πνεύμα και στάση, μπορούμε να ανοίξουμε έναν πιο ευρύ χώρο για τη δική μας ανάπτυξη και για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες», δήλωσε.

«Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να διορθώσουν τη στάση τους, να υιοθετήσουν ένα μακροπρόθεσμο όραμα και μια αντικειμενική και ορθολογική στάση έναντι της ανάπτυξης της Κίνας», συνέχισε η Χούα Σουνγίνγκ.

O Τζορτζ Σόρος, είχε επιτεθεί λεκτικά χθες το βράδυ στο καθεστώς της Κίνας. «Η Κίνα δεν είναι το μοναδικό αυταρχικό καθεστώς στον κόσμο, αλλά είναι αναμφίβολα το πλουσιότερο, το ισχυρότερο και το πιο ανεπτυγμένο ως προς την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος. «Αυτό καθιστά τον Σι Τζινπίνγκ τον πιο επικίνδυνο εχθρό όσων πιστεύουν στις ελεύθερες κοινωνίες», πρόσθεσε, πριν προειδοποιήσει εναντίον μιας ενδεχόμενης κυριαρχίας των κινεζικών επιχειρήσεων στην αγορά των δικτύων επικοινωνιών 5G, «ενός κινδύνου απαράδεκτου για την ασφάλεια του κόσμου».

Στη συνέχεια οι ομάδες του Σόρος διένειμαν γρήγορα αντίγραφα της ομιλίας του στα κινεζικά με email. Στην ομιλία αυτή ο Σόρος τονίζει πως εναποθέτει τη «μεγαλύτερη ελπίδα» του στον κινεζικό λαό.

ΣΧΕΤΙΚΑ