Περιοδεία του Elon Musk στη Βόρεια Ευρώπη

NEWSROOM
Περιοδεία του Elon Musk στη Βόρεια Ευρώπη
Φωτό: AP Images

Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, περιοδεύει στη Βόρεια Ευρώπη ενόψει του λανσαρίσματος του Model 3 στη Γηραιά Ήπειρο και επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της Tesla στο Άμστερνταμ και το Όσλο, έχοντας νωρίτερα περάσει από το Τίλμπουργκ της Ολλανδίας και λιμάνι του Ζέεμπριζ στο Βέλγιο.

Ο Musκ και οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλο βάρος στη Νορβηγία, καθώς η χώρα εμφανίζει τη μεγαλύτερη αναλογία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε σχέση με τον πληθυσμό, ως αποτέλεσμα των κινήτρων που προσφέρει η κυβέρνηση για την αγορά και χρήση λιγότερο ρυπογόνων οχημάτων. Η Νορβηγία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά για την Tesla, σημειώνει το Bloomberg, επισημαίνοντας επίσης πως πολλοί πελάτες εμφανίζονται εξοργισμένοι εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να ολοκληρώσει εγκαίρως τους προγραμματισμένους κύκλους συντήρησης στα αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία διπλασίασε τον αριθμό του προσωπικού που λειτουργούν στα 13 κέντρα συντήρησης στη Νορβηγία, ενώ ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία άλλα δύο και έχει ζητήσει την άδεια για τη λειτουργία κινητών μονάδων.

Το νέο Model 3 που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους θα πωλείται αντί 53.500 ευρώ στη Γαλλία, 55.400 ευρώ στη Γερμανία και 58.800 ευρώ στο Βέλγιο, σημειώνει το Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ