Το καραβάνι μεταναστών στο στόχαστρο του Τράμπ
Χιλιάδες μεταναστών διασχίζουν το Μεξικό και ο Ντόναλντ Τράμπ απειλεί να τους απωθήσει δια της βίας. Σύμφωνα με τους επικριτές του, προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του για να τους οδηγήσει στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στείλουν έως και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσουν την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος στο καραβάνι των μεταναστών, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τη βία και τη φτώχεια στην Κεντρική Αμερική.
«Σχετικά με το καραβάνι, ο στρατός μας έχει (ήδη) αναπτυχθεί. Έχουν σταλεί περίπου 5.000, θα αυξηθούν σε 10.000 ή σε 15.000 στρατιώτες» είπε από τους κήπους του Λευκού Οίκου.