fbpxΗ Huawei αντεπιτίθεται: Κατέθεσε μήνυση κατά των ΗΠΑ | Economistas.gr
Skip to main content

Η Huawei αντεπιτίθεται: Κατέθεσε μήνυση κατά των ΗΠΑ

Η Huawei αντεπιτίθεται: Κατέθεσε μήνυση κατά των ΗΠΑ
Φωτό: Shutterstock

Ο κινεζικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Huawei προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης επειδή η Ουάσινγκτον απαγόρευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι ΗΠΑ δεν έδωσαν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν την απόφαση αυτή, ενώ η Huawei απορρίπτει και τους ισχυρισμούς ότι συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση.

"Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν προσέφερε ποτέ το παραμικρό στοιχείο για να δικαιολογήσει τους περιορισμούς που επέβαλε στη χρήση των προϊόντων της Huawei. Ως προσήκον και έσχατο μέσο είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε νομική δράση", επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Γκούο Πινγκ ένας από τους εναλλασσόμενους προέδρους της εταιρείας.

"Η απαγόρευση αυτή δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά επίσης εμποδίζει την Huawei από το να συμμετάσχει στον δίκαιο ανταγωνισμό, βλάπτοντας τελικά τους Αμερικανούς καταναλωτές", πρόσθεσε.

"Αν αποσυρθεί αυτό ο νόμος, όπως θα πρέπει, η Huawei θα μπορέσει να προσφέρει στις ΗΠΑ πιο προηγμένες τεχνολογίες και να τις βοηθήσει να κατασκευάσουν καλύτερα δίκτυο 5G", τόνισε ο Γκούο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ιδιωτικός κινεζικός όμιλος θα ζητήσει αποζημίωση και τόκους για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας των "αντισυνταγματικών" περιορισμών που του επιβλήθηκαν.

"Η αμερικανική κυβέρνηση δεν χάνει καμία ευκαιρία να σπιλώνει την εταιρεία", κατήγγειλε ο Γκούο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε στην έδρα του ομίλου στη Σενζέν.

Εξάλλου ο Γκούο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν τους σέρβερ της εταιρείας και έκλεψαν μέιλ και κωδικούς.

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει περιορισμούς στη χρήση των προϊόντων του κινεζικού ομίλου εξαιτίας ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, ενώ έχει απαγορεύσει στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G στο αμερικανικό έδαφος. Παράλληλα η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στους εταίρους της να λάβουν αντίστοιχα μέτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei για να κατασκοπεύσει άλλες χώρες και να προκαλέσει προβλήματα στις επικοινωνίες.

Η αγωγή αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλει τους τελευταίους μήνες η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα της ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό ο 74χρονος ιδρυτής της εταιρείας, ο Ρεν Ζένγκφέι, έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πόλεμος ΗΠΑ – Huawei καθυστερεί το γρήγορο Ίντερνετ
Ο πόλεμος ΗΠΑ – Huawei καθυστερεί το γρήγορο Ίντερνετ
Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, Huawei, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας.
Ο πόλεμος ΗΠΑ – Huawei καθυστερεί το γρήγορο Ίντερνετ
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η Huawei
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η Huawei
Μετά από πόλεμο δηλώσεων και τις απειλές για κυρώσεις από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, σήμερα η Huawei κλιμάκωσε την αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον.
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η Huawei
Άρχισε η διαδικασία έκδοσης της CFO της Huawei
Άρχισε η διαδικασία έκδοσης της CFO της Huawei
Ο Καναδάς άρχισε τη διαδικασία έκδοσης της Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομικής διευθύντριας της Huawei, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Άρχισε η διαδικασία έκδοσης της CFO της Huawei