fbpx23 είδη ρούχων που πρέπει να πετάξεις από τη ντουλάπα σου | Economistas.gr
Skip to main content

23 είδη ρούχων που πρέπει να πετάξεις από τη ντουλάπα σου

23 είδη ρούχων που πρέπει να πετάξεις από τη ντουλάπα σου
Shutterstock

Υπάρχουν κάποια ρούχα που πρέπει άμεσα να πεταχτούν από την ανδρική ντουλάπα. Ποια είναι αυτά; Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα. 

Το ρούχο επένδυση που δεν χρειάζεστε πια 

Μπορεί να έχετε ξοδέψει ένα πραγματικά μεγάλο ποσό για να αγοράσετε ένα ρούχο, ή ένα παπούτσι, αλλά αν τα χρόνια έχουν περάσει και δεν σας κάνει, δεν σας ταιριάζει, δεν είναι στη μόδα και δεν το φοράτε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βρίσκεται στην ντουλάπα σας. Το γεγονός ότι δαπανήσατε ένα μεγάλο ποσό για να αποκτήσετε δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνει για πάντα στην ντουλάπα σας. Το μόνο που κάνει είναι να σας φέρνει στο νου αναμνήσεις ίσως και κακές και σίγουρα δεν σας προκαλεί χαρά. 

Το φούτερ από το πανεπιστήμιο 

Τα φούτερ τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και νωρίτερα, στο σχολείο, ήταν σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα ρούχα. Αν εξακολουθείτε να το κρατάτε στην ντουλάπα σας είναι σαν να σας φωνάζει «δεν μπορώ να προχωρήσω». 

Το μπουφάν από τα νεανικά χρόνια 

Είναι διασκεδαστικό ένα ρούχο να μας θυμίζει τις μέρες της δόξας μας. Τα νεανικά μας χρόνια. Αλλά πλέον στην ντουλάπα απλά πιάνει χώρο. 

Το τυχερό T-shirt 

Πολλοί φυλάνε στην ντουλάπα τους το αποκαλούμενο και ως... τυχερό T-shirt, το μπλουζάκι εκείνο που φορούσαν όταν συνέβη κάτι σπουδαίου. Αφού το πετάξετε αναζητείστε τρόπους για να φτιάξετε την τύχη σας. Σίγουρα δεν εξαρτάται από ένα T-shirt. 

Το τζιν που δεν σας κάνει 

Πολλά ρούχα, αλλά συνήθως τζιν μένουν αιωνίως στην ντουλάπα με την ελπίδα ότι κάποτε θα ξαναχωρέσουμε σε αυτά. Στην πραγματικότητα αυτό θα γίνει εξαιρετικά δύσκολα και αν τελικά γίνει το τζιν θα είναι εκτός μόδας. Οπότε ναι, μην το λυπάστε, πετάξτε το. 

Ρούχα εκτός μόδας

Ναι, η μόδα κάνει κύκλους. Αλλά όχι κάθε δύο χρόνια. Η μόδα συνήθως κάνει κύκλους ανά πολλές δεκαετίες και το να κρατάτε ένα παλιομοδίτικο σακάκι πχ στην ντουλάπα σας με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στη μόδα μοιάζει με αυταπάτη. Δεν θα γίνει σύντομα η πολυπόθητη επιστροφή και όταν αυτή γίνει το αγαπημένο σας ντεμοντέ ρούχο θα μοιάζει απλά vintage. Δύσκολα θα μοιάζει μοδάτο. 

Παλτό και παλιά κοστούμια από γονείς και παππούδες

Ενα καλό παλτό ή ένα καλό κοστούμι του πατέρα ή του παππού έχει σίγουρα μεγάλη συναισθηματική αξία. Αλλά δεν πρόκειται να το φορέστε ποτέ. Καλό είναι λοιπόν, όπως θα ήθελε και ο πατέρας και ο παππούς να το δώσετε κάπου που απλά θα πιάσει τόπο. 

Οτιδήποτε έχει ξεθωριάσει 

Τα ρούχα με τα πλυσίματα ξεθωριάζουν και αν γίνει κακή... μείξη στο πλυντήριο μπορεί απλά στο πλυντήριο να αποκτήσει και άλλο χρώμα. Επίσης, όπως είναι γνωστό, κάποιοι λεκέδες απλά δεν βγαίνουν ποτέ από τα ρούχα. Οπότε... μην τα κρατάτε. Στα ξεθωριασμένα ρούχα το χρώμα δεν θα επανέλθει, αυτά που έβαψαν στο πλύσιμο δεν θα ξεβάψουν και ο λεκές  στο μπλε πουκάμισο που δεν έχει φύγει με κανένα καθαριστικό δεν θα φύγει μαγικά τα επόμενα χρόνια. 

Τα σκισμένα ρούχα 

Κάποια ρούχα είναι από μόνα τους σκισμένα λόγω στιλ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το οποιοδήποτε σκίσιμο η τρύπα σε ρούχο το κάνει αυτόματα μοδάτο. Το ξέρετε και εσείς βαθιά μέσα. Αυτή η αγωνία κάθε φορά που φοράτε το T-shirt  με την τρύπα για το αν θα σας καταλάβουν δεν αξίζει. Πετάξτε το το μπλουζάκι. 

Πολυφορεμένα sneakers 

Τα sneakers σε κάθε ανδρική ντουλάπα είναι το πιο σκληρό παπούτσι. Οταν όμως ανοίξουν απλά έχουν τελειώσει. Δεν φοριούνται, πετάξτε τα. 

Αβολα και μικρά παπούτσια

Ολοι την έχουμε πατήσει με παπούτσια που είναι πραγματικά άβολα ή ξεγελαστήκαμε και τα πήραμε μικρότερα. Μην τα κρατάτε. Δεν θα γίνουν άνετα με το πέρασμα του χρόνου. Δώστε τα κάπου να πιάσουν τόπο. 

Εσώρουχα χρόνων 

Αν τα εσώρουχα έχουν την οποιαδήποτε φθορά, απλά πρέπει να τα πετάξετε. 

Χαλασμένες κάλτσες 

Οι κάλτσες διαρκούν, συνήθως, λίγο περισσότερο από τα εσώρουχα, αλλά όχι πολύ. Μην περιμένετε να τρυπήσουν. Η φθορά στην κάλτσα φαίνεται. Μολις την διακρίνετε, πετάξτε της. Τελείωσαν. 

Αξεσουάρ που δεν ταιριάζουν με το ντύσιμό σας 

Αν διαπιστώσετε ότι ψάχνετε συνεχώς να φορέσετε εκείνη τη ζώνη που αγοράσατε στο ταξίδι σας πριν χρόνια στο Παρίσι, αλλά δεν βρίσκετε τίποτα που να ταιριάζει, τότε έχετε δυο επιλογές: Η να αγοράσετε ρούχα που να ταιριάζουν με τη ζώνη ή να την δώσετε. Κάντε το δεύτερο, για να μην έχετε ρούχα που να ταιριάζουν με τη ζώνη, δεν είναι του στιλ σας. Απλά. 

T-shirts με logos που δεν είναι πλέον αστεία

Ολοι έχουμε στις ντουλάπες μας τέτοια T-shirts. Αλλά με τα χρόνια ξεπερνιούνται. Μην τα κρατάτε τζάμπα στην ντουλάπα σας, δεν υπάρχει λόγος. Δεν θα επανέλθουν ποτέ στη μόδα. 

Ρούχα που έχουν μπει στο πλύσιμο 

Ο,τι και να κάνετε, ένα ρούχο που έχει μπει στο πλύσιμο δεν θα επανέλθει με τίποτα στις κανονικές του διαστάσεις. Δεν θα σας ξαναμπεί ποτέ. Αποδεχτείτε το και πετάξτε το. 

Ξεθωριασμένα μαγιό 

Ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο, χαλάνε τα μαγιό. Το χρώμα φεύγει και τα λάστιχα χαλάνε. Μην το κρατάτε, δεν είναι ωραίο να φοράτε ένα μαγιό που μοιάζει χαλασμένο. 

Οτιδήποτε δεν είναι το στιλ σας

Ολοι την έχουμε πατήσει. Εχουμε αγοράσει το fashion παλτό επειδή το είδαμε στη βιτρίνα. Και δεν το βάλαμε ποτέ. Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Πάντα κάτι μέσα μας την τελευταία στιγμή μας εμπόδιζε να το φορέσουμε γιατί δεν νιώθαμε βολικά. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Δώστε το σε κάποιον που μπορεί να το φορέσει. 

Αθλητικά αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιείτε

Είναι περίοδοι που όλους μας πιάνει μανία με κάποιο σπορ. Και πάνω στη μανία αυτή αγοράζουμε κάθε πιθανό ή απίθανο αξεσουάρ. Αν σας άρεσε το εν λόγω άθλημα δεν θα το είχατε σταματήσει ποτέ. Επειδή δεν θα το ξαναρχίσετε, δεν υπάρχει και λόγος να κρατάτε όλα αυτά τα αξεσουάρ στη ντουλάπα σας. 

Ρούχα που ντρέπεστε να φορέσετε εκτός σπιτιού 

Πολλά φούτερ,  T-shirt , φόρμες, που έχουν παλιώσει, δεν είναι τόσο στη μόδα κλπ. συνήθως τα κρατάμε στη ντουλάπα με τη δικαιολογία «θα το φοράω στο σπίτι». Πετάξτε τα, απλά πιάνουν χώρο. Για το σπίτι έχετε άλλα ρούχα. 

Ρούχα για special events 

Το γαμπριάτικο κοστούμι ή το άλλο που είχατε πάρει για το συνέδριο που είχατε πάει ως εκπρόσωπος του γραφείου που εργάζεστε, αν έχει περάσει μια πενταετία και δεν έχει τύχει να τα φορέσετε ξανά, απλά δώστε τα. Εσείς δεν θα τα φορέσετε ποτέ ξανά. Σε κάποιον άλλον μπορεί να φανούν χρήσιμα.

Ρούχα σε χρώματα που δεν σας πάνε

Κάποια ρούχα μπορεί να πληρούν όλα τα άλλα κριτήρια και να χάνουν σε ένα βασικό: Το χρώμα. Παρασυρθήκατε, το αγοράσατε το πράσινο σακάκι και δεν το βάλατε ποτέ. Γιατί απλά δεν σας πάει. Μην το κρατάτε, δεν θα το βάλετε ποτέ, δώστε το σε κάποιον που του πηγαίνει το χρώμα. 

Οτιδήποτε σας θυμίζει μια πρώην 

Μερικές φορές ένα πουκάμισο ή ένα σακάκι εξακολουθεί να φαίνεται και να μοιάζει υπέροχο αλλά θυμίζει κάτι αρνητικό. Εναν καβγά με την πρώην σύζυγό ή πρώην σύντροφο ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό. Μην το κρατάτε. Δώστε το.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 10 καλύτερες χώρες για δουλειά στο εξωτερικό
Οι 10 καλύτερες χώρες για δουλειά στο εξωτερικό
Η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό κορυφώθηκε τα χρόνια της κρίσης. Και παρόλο που πλέον το φαινόμενο δεν βρίσκεται στην έξαρσή του, πολλοί είναι ακόμη και σήμερα που ψάχνουν διεξόδους σε άλλες χώρες. 
Οι 10 καλύτερες χώρες για δουλειά στο εξωτερικό
Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση «Μιλήστε μου για εσάς» σε συνέντευξη εργασίας
Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση «Μιλήστε μου για εσάς» σε συνέντευξη εργασίας
«Μιλήστε μου για εσάς»: Μπορεί να ακούγεται σαν μια εύκολη ερώτηση για συνέντευξη εργασίας, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.
Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση «Μιλήστε μου για εσάς» σε συνέντευξη εργασίας
Πώς θα παγώσετε τη μπύρα σας σε μόλις 30 λεπτά
Πώς θα παγώσετε τη μπύρα σας σε μόλις 30 λεπτά
Ενα hack υπόσχεται ότι μπορεί να σας... βγάλει από την απελπισία και να παγώσει ικανοποιητικά την μπύρα και το κρασί σας σε μόλις 30 λεπτά. 
Πώς θα παγώσετε τη μπύρα σας σε μόλις 30 λεπτά
Είναι αυτή η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο; Ισχυρίζεται ότι είναι 134 ετών
Είναι αυτή η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο; Ισχυρίζεται ότι είναι 134 ετών
Η ίδια και η οικογένειά της υποστηρίζουν ότι γιορτάζει τα 134 γενέθλιά της. Αν αληθεύει ότι έκλεισε τα 134 της χρόνια, μιλάμε για τη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Και είναι Κινέζα. 
Είναι αυτή η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο; Ισχυρίζεται ότι είναι 134 ετών
Μικρή εφευρέτης: 12χρονη έφτιαξε συσκευή που σώζει παιδιά και κέρδισε 20.000 δολ.
Μικρή εφευρέτης: 12χρονη έφτιαξε συσκευή που σώζει παιδιά και κέρδισε 20.000 δολ.
Μια πρωτότυπη ιδέα είχε μια 12χρονη μαθήτρια στις ΗΠΑ, φτιάχνοντας μία συσκευή που εντοπίζει πότε ένα παιδί κινδυνεύει σε αυτοκίνητο που «βράζει» από την ζέστη, κερδίζοντας μάλιστα 20.000 δολάρια.
Μικρή εφευρέτης: 12χρονη έφτιαξε συσκευή που σώζει παιδιά και κέρδισε 20.000 δολ.