fbpxΠώς θα παγώσετε τη μπύρα σας σε μόλις 30 λεπτά | Economistas.gr
Skip to main content

Πώς θα παγώσετε τη μπύρα σας σε μόλις 30 λεπτά

Πώς θα παγώσετε τη μπύρα σας σε μόλις 30 λεπτά
Shutterstock

Πόσες φορές έχετε βρεθεί, ενώ διψάτε υπερβολικά, και θέλετε απεγωσμένα να πιείτε ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα ή κρασί, να διαπιστώνετε ότι... απλά τα έχετε ξεχάσει εκτός ψυγείου; 

Εχει συμβεί σε όλους και τώρα ένα hack υπόσχεται ότι μπορεί να σας... βγάλει από την απελπισία και να παγώσει ικανοποιητικά την μπύρα και το κρασί σας σε μόλις 30 λεπτά. 

Το κόλπο για να παγώσετε τη μπύρα σε μισή ώρα

Ερευνητές δοκίμασαν οκτώ δημοφιλείς μεθόδους ψύξης και διαπίστωσαν ότι οι όσοι θέλουν να παγώσουν το αγαπημένο τους ποτό, ένα μπουκάλι μπύρας, σε μόλις 30 λεπτά πρέπει να συνδυάσουν νερό, πάγο και αλάτι. Συγκεκριμένα πρέπει να βάλετε σε μια σαμπανιέρα ή ένα άλλο δοχείο, 1 κιλό πάγο, 100 γραμμάρια αλάτι και παγωμένο νερό, τόσο έτσι ώστε να καλύπτει το μπουκάλι της μπύρας. 

Ο συνδυασμός των τριών θα μειώσει τη θερμοκρασία ενός μπουκαλιού μπύρας κατά 18,9 βαθμούς Κελσίου σε μόλις μισή ώρα, γρηγορότερα από κάθε άλλη μέθοδο ψύξης. 

mpoukalia-mpiras-se-pago.jpg
Shutterstock

Οι υπόλοιποι τρόποι για να παγώσετε τη μπύρα σας και το αποτέλεσμα που είχαν

  • Στη δεύτερη θέση ήταν η ίδια μέθοδος -αλλά χωρίς το αλάτι. Η θερμοκρασία της μπύρας έπεσε 16,6 βαθμούς σε μόλις 30 λεπτά.
  • Στην τρίτη θέση το να βάλουμε το μπουκάλι στον καταψύκτη - μια κίνηση υψηλού κινδύνου, ειδικά αν το ξεχάσουμε. Μετά από 30 λεπτά η θερμοκρασία έπεσε κατά 12,7 βαθμούς Κελσίου. Η μπύρα δηλαδή είχε θερμοκρασία 8 βαθμών Κελσίου. 
  • Στην τέταρτη θέση είναι και πάλι η κατάψυξη, έχοντας όμως τυλίξει το μπουκάλι  με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Με αυτή τη μέθοδο η θερμοκρασία της μπύρας έπεσε κατά 11,6 βαθμούς Κελσίου σε μισή ώρα. 
  • Στην πέμπτη θέση ήταν η μέθοδος «βάζω το μπουκάλι» στο τελευταίο -προς τα κάτω- ράφι του ψυγείου, κάτι που έριξε τη θερμοκρασία της μπύρας κατά μόλις 3,6 βαθμούς Κελσίου σε μισή ώρα. 
  • Στην έκτη θέση ήταν η εξής μέθοδος: Καλύπτω το μπουκάλι με μια βρεγμένη πετσέτα, το βάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό και το βάζω σε ένα δροσερό μέρος. Αυτή η μέθοδος έριξε τη θερμοκρασία της μπύρας κατά 3,3 βαθμούς σε μισή ώρα. 
  • Στην έβδομη θέση ήταν το να βάλουμε το μπουκάλι κάτω από το κρύο νερό επί τρία λεπτά, που έριξε τη θερμοκρασία της μπύρας κατά 3,3 βαθμούς σε μισή ώρα, αλλά την ίδια ώρα είχε σπαταληθεί πολύ νερό. 
  • Ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος για να ψύξετε ένα ποτό ήταν η βύθιση ενός μπουκαλιού σε ένα δοχείο με κρύο νερό χωρίς πάγο που οδήγησε σε «μια ελαφρά πτώση θερμοκρασίας κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου (από την αρχική θερμοκρασία των 20,5 βαθμών Κελσίου) φέρνοντας τη μπύρα στη θερμοκρασία των 18 βαθμών». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα σημαντική διάκριση για το Semeli Estate Thea Mantinia
Νέα σημαντική διάκριση για το Semeli Estate Thea Mantinia
O οίκος Kemenys Wine Dominion, που φέτος γιόρτασε την 60η επέτειό του, ξεχώρισε το Semeli Estate Thea Mantinia του 2018 και απένειμε στο συγκεκριμένο κρασί την διάκριση White Import of the Year .
Νέα σημαντική διάκριση για το Semeli Estate Thea Mantinia
Ελληνικό κρασί: Οι προβλέψεις για τη φετινή παραγωγή
Ελληνικό κρασί: Οι προβλέψεις για τη φετινή παραγωγή
Εξαιρετικής ποιότητας προβλέπεται ότι θα είναι οι φετινοί ελληνικοί οίνοι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του τρύγου που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας έχει τελειώσει.
Ελληνικό κρασί: Οι προβλέψεις για τη φετινή παραγωγή
Προβληματισμός για τα υψηλά αποθέματα οίνου
Προβληματισμός για τα υψηλά αποθέματα οίνου
Σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, η αύξηση του όγκου για το 2020, σε σχέση με την περασμένη χρονιά ανέρχεται σε 81,19%, και χαρακτηρίζεται ως ο υψηλότερος όλων των εποχών.
Προβληματισμός για τα υψηλά αποθέματα οίνου
ΚΕΟΣΟΕ: Για πρώτη φορά κάτω από 2 εκατ. χιλιόλιτρα η ελληνική οινοπαραγωγή
ΚΕΟΣΟΕ: Για πρώτη φορά κάτω από 2 εκατ. χιλιόλιτρα η ελληνική οινοπαραγωγή
Μείωση που αγγίζει το 17,53% προβλέπει για την ελληνική οινοπαραγωγή για την αμπελοοινική περίοδο 1/8/2020 έως 31/7/2021 η ΚΕΟΣΟΕ.
ΚΕΟΣΟΕ: Για πρώτη φορά κάτω από 2 εκατ. χιλιόλιτρα η ελληνική οινοπαραγωγή
Ανάμικτη η εικόνα των εξαγωγών ελληνικού οίνου το 2020
Ανάμικτη η εικόνα των εξαγωγών ελληνικού οίνου το 2020
Ανάμικτη είναι η εικόνα των εξαγωγών ελληνικού οίνου για το περασμένο έτος, με τάσεις μείωσης να εμφανίζονται σε κύριες αγορές όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, εν αντιθέσει με χώρες όπως η Γαλλία και ο Καναδάς, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ΚΕΟΣΟΕ.
Ανάμικτη η εικόνα των εξαγωγών ελληνικού οίνου το 2020