Ο Τιμ Κουκ απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι νέο από τα iPhone

NEWSROOM
Τιμ Κουκ
Τιμ Κουκ /Φωτογραφία: ΑΡ

Στους επικριτές που υποστηρίζουν ότι η καινοτομία στον τομέα των smartphones έχει φθάσει στο πικ της, απάντησε ο CEO της Αpple Tim Cook.

Και φυσικά ο Tim Cook δεν πιστέυει ότι η καινοτομία στον τομέα αυτό έχει φθάσει στο πικ της. Το σχόλιό του έρχεται σε μια στιγμή που οι πωλήσεις των iPhone έχουν μειωθεί τα τελευταία τρίμηνα και τα προϊόντα της όλης βιομηχανίας έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό στάσιμα. Τα έσοδα από το iPhone αναμένεται να επανέλθουν στην ανάπτυξη και πάλι το επόμενο έτος με το ντεμπούτο του πρώτου iPhone 5G της Apple.

Μιλώντας στο Nikkei Asian Review ο Tim Cook είπε μεταξύ άλλων: «Δεν γνωρίζω κανέναν που θα μπορούσαμε στα 12 χρόνια του να αποκαλείται ώριμος», προφανώς αναφερόμενος στα 12 χρόνια από τη στιγμή που το iPhone έκενα το ντεμπούτο του - ένα λανσάρισμα ορόσημο που σε μεγάλο βαθμό σηματοδοτεί και την αρχή της smartphone εποχής. «Μερικές φορές αυτά τα βήματα είναι τεράστια, μερικές φορές αυτά τα βήματα είναι μικρότερα. Αλλά το κλειδί είναι να κάνεις πάντα τα πράγματα καλύτερα, όχι μόνο να κάνεις αλλαγές για χάρη της αλλαγής».

Η κάμψη σε ολόκληρο τον κλάδο έχει αποδοθεί σε ορισμένες περιπτώσεις στην αντίληψη ότι πολλά νέα smartphone προσφέρουν μόνο μικρές αναβαθμίσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, καθιστώντας πιο δύσκολη για τους κατασκευαστές smartphone όπως η Apple να πείσουν τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους, αγοράζοντας μια νέα, κάθε ένα ή δύο χρόνια. Από κοινού, αυτές οι τάσεις συνέβαλαν στην ιδέα ότι το σύγχρονο smartphone έχει φθάσει στο πικ του.

Πριν η Apple παρουσιάσει το iPhone 11 και 11 Pro το Σεπτέμβριο, ορισμένοι αναλυτές της Wall Street υποστήριζαν ότι φέτος τα νέα smartphones της Apple θα έχουν κάποιες αναβαθμίσεις σε σχέση με τα XS και XS Max του 2018. Οι ίδιοι πιστεύουν ακόμη ότι τα iPhone της επόμενης χρονιάς, τα οποία αναμένεται να υποστηρίζουν τη συνδεσιμότητα 5G και μπορεί να διαθέτουν και 3-D κάμερες, θα μπορούσαν να φέρουν τα έσοδα του iPhone στα προηγούμενα επίπεδα και να τα οδηγήσει στην ανάπτυξη.

Tim Cook

Η Apple πιστεύει ακόμη ότι οι πωλήσεις iPhone θα αρχίσουν να ανακάμπτουν από το 2020, όπως ανέφερε το Bloomberg τον Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις από τους στρατηγικους αναλυτές δείχνουν ότι η Apple θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά των smartphone 5G το 2020, ακόμη και αν μπαίνει αργά στην αγορά σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως η Huawei και η Samsung.

«Το ήθος και το DNA της εταιρείας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερα στο μέτωπο της καινοτομίας», ανέφερε ο Cook στο Nikkei Asia Review. «Η σειρά προϊόντων δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη», προσέθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ