Η Κίνα μπλόκαρε την παρουσίαση της Apple

Shutterstock

Κλιμακώνεται όπως όλα δείχνουν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, με το τελευταίο επεισόδιο να χτυπά την Apple, η οποία παρουσίασε πριν από δύο ημέρες το πολυαναμενόμενο iPhone12, το πρώτο της τηλέφωνο που θα προσφέρει σύνδεση στο ταχύτατο δίκτυο, 5G.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, που ανήκει στο Bloomberg, οι μεγάλες Κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μπλόκαραν το βράδυ της Τρίτης το livestream που είχε οργανώσει η Apple για την παρουσίαση του iPhone 12, παρά το γεγονός ότι υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον από τους χρήστες για την παρακολούθησή του.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, την ώρα που ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίαζε στο κοινό το πολυαναμενόμενο νέο έξυπνο τηλέφωνο, με πρόσβαση στο δίκτυο 5G, οι πλατφόρμες βίντεο, όπως η Tencent Video, η iQiyi, η Bilibili και η Weibo είχαν ρίξει μαύρο στην εκδήλωση, την οποία αρχικά είχαν προγραμματίσει να μεταδώσουν απευθείας.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, οι πλατφόρμες δεν έδωσαν καμία επίσημη εξήγηση γιατί μπλόκαραν την εκδήλωση και δεν μεταδόθηκε στην Κίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα προϊόντα της Apple.

Λίγο αργότερα, το iPhone 12 ήταν το κορυφαίο θέμα στην πλατφόρμα Weibo, με τους χρήστες να ποστάρουν διαρκώς φωτογραφίες από το νέο έξυπνο τηλέφωνο του αμερικανικού γίγαντα.

Η ανταποκρίτρια του Bloomberg, Γουάν Γκάο, έγραψε σε ανάρτησή της στο τουίτερ ότι συνήθως οι πλατφόρμες στην Κίνα προσλαμβάνουν ακόμα και διερμηνείς, καθώς και σχολιαστές, ώστε να μεταδώσουν επαρκώς τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που γίνονται μέσα στη νύχτα και προσελκύουν το ενδιαφέρον των χρηστών.

Αναλυτές θεωρούν ότι αυτό έγινε εξ αιτίας του συνεχιζόμενου «τεχνολογικού πολέμου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, με σημείο αιχμής την Huawei και την τεχνολογία 5G.

Ειδικοί, πάντως, εκτιμούν ότι το 20% των αναβαθμίσεων iPhone σε ολόκληρο τον κόσμο θα γίνει φέτος από Κινέζους πελάτες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η απόφαση να μην μεταδοθεί η εκδήλωση της Apple ήταν… της κεντρικής κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ