Σάρωσε στο Box Office το Spider-Man -Πρεμιέρα με 253 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ

NEWSROOM
Spider-Man: No Way Home/ Φωτογραφία AP-Sony Pictures, Matt Kennedy

Το προηγούμενο διάστημα οι εκτιμητές ανέφεραν ότι το Spider-Man: No way Home θα είναι η ταινία της χρονιάς για το αμερικανικό αλλά και το παγκόσμιο Box Office. Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας.

Συγκεκριμένα συγκέντρωσε 253 εκατομμύρια δολάρια από τις 4.336 αίθουσες που προβλήθηκε στη βόρεια Αμερική. Αυτό ήταν με...άνεση το καλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν σε καιρό πανδημίας. Πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο καμία άλλη ταινία δεν είχε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες το μεγαλύτερο ντεμπούτο στο αμερικανικό Box Office άνηκε σε ένα άλλο sequel που βασίζεται σε κομικς της Sony και συγκεκριμένα στο Venom: Let There Be Carnage, το οποίο απέφερε 90 εκατομμύρια δολάρια.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Η νέα ταινία με τον Τομ Χολαντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο αναμενόταν να συγκεντρώσει αρχικά 130 με 150 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σύντομα κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες που υπήρχαν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο την πρώτη μέρα προβολής είχε ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει 121 εκατομμύρια δολάρια.

Το No Way Home είχε δυνατή προσέλευση την Παρασκευή καθώς χιλιάδες φανς της Marvel θέλησαν να δουν νωρίς την ταινία προκειμένου να αποφύγουν τα spoilers στο ίντερνετ. Μετά από μόλις τρεις ημέρες στους κινηματογράφους το νέο Spider-Man είναι η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα για φέτος.

Σαρώνει και εκτός ΗΠΑ ο άνθρωπος αράχνη

Το δυναμικό ξεκίνημα του No way Home δεν έχει περιοριστεί μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Έχει συγκεντρώσει 334.2 εκατομμύρια δολάρια από 60 διεθνείς αγορές που έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται. Ο παγκόσμιος απολογισμός του ανέρχεται σε 587,2 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο Σαββατοκύριακο έναρξης όλων των εποχών πίσω από το Avengers: Endgame (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια), και Avengers: Infinity War (640 εκατομμύρια δολάρια).

«Τα ιστορικά αποτελέσματα του Spider-Man: No way Home αυτό το Σαββατοκύριακο, από όλο τον κόσμο και εν μέσω πολλών προκλήσεων επιβεβαιώνουν τον απαράμιλλο πολιτιστικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι αποκλειστικές κινηματογραφικές ταινίες όταν γίνονται και προωθούνται με όραμα και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος του Sony Pictures Motion Picture Group.

Ζήτηση που θυμίζει… κανονικότητα

Η νέα περιπέτεια του Spider-Man δεν καταρρίπτει μόνο τα ρεκόρ εισπράξεων της πανδημικής εποχής, αλλά θυμίζει τη ζήτηση που έχει να παρατηρηθεί στους κινηματογράφους από τότε που κυκλοφορούσαν τα Sequel των Avengers με αποκορύφωμα το Endgame που πραγματοποίησε ιστορικό ντεμπούτο με 357 εκατομμύρια δολάρια.

Θα ήταν ένα μεγάλο θαύμα αν το No way Home κατάφερνε να φτάσει στα επίπεδα της τελευταία ταινίας των Avengers. Ωστόσο με το δυναμικό πρώτο Σαββατοκύριακο κατάφερε να ξεπεράσει τα αντίστοιχα ανοίγματα άλλων μεγαθήριων του Box Office, όπως το Star Wars: The Force Awakens του 2015 (247 εκατομμύρια δολάρια), και το Star Wars: The Last Jedi του 2017 (220 εκατομμύρια δολάρια).

ΣΧΕΤΙΚΑ