Πότε θα πιάσει πάτο η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση την περασμένη εβδομάδα και η τάση αυτή δε δείχνει να έχει αντιστραφεί για τα κρυπτονομίσματα, με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιούνται πόσο χαμηλότερα ακόμα θα πέσουν οι τιμές τους μέχρι να αρχίσουν να σταθεροποιούνται.

Την περασμένη Τετάρτη, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρέθηκε στα 20.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει περίπου το 70% της αξίας του από τα ιστορικά υψηλά, στα οποία βρέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο όταν έφτασε να διαπραγματεύεται περίπου στα 69.000 δολάρια.

Η πτώση κάτω από τα 20.000 δολάρια θα αποτελέσει ένα σημαντικό όριο για μία αγορά, η οποία άνθισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Μία κίνηση κάτω από τα 20.000 δολάρια θα αποτελέσει ένα σημαντικό ψυχολογικό χτύπημα και θα μπορούσε να στείλει το Bitcoin στα τάρταρα», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής της Oanda, μίας εταιρείας συναλλαγών.

Το Ether, δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, έχει χάσει σχεδόν το 80% της αξίας του από το υψηλό του περασμένου Νοέμβριου.

Και καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων για να ελεγχθεί ο πληθωρισμός, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ξεφορτώνονται τις επενδύσεις που ενέχουν τους περισσότερους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων που γνωρίζουν έντονες διακυμάνσεις.

Όμως, μακροπρόθεσμα, οι επενδυτές αποφεύγουν ούτως ή άλλως τις ακραίες διακυμάνσεις.

Το bear markets των κρυπτονομισμάτων συνήθως ορίζεται με πτώση που κυμαίνεται μεταξύ των 85% και 90%», δήλωσε ο Jason Yanowitz, συνιδρυτής της Blockworks, μίας πλατφόρμας έρευνας για επενδυτές σε κρυπτονομίσματα.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πτώσης του 2017 και 2018, το bitcoin έχασε το 83% της αξίας του υποχωρώντας από τα 19.423 δολάρια στα 3.217 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα ανέκαμψε από αυτές τις απώλειες στα τέλη του 2020 και η τιμή του άρχισε να αυξάνεται περαιτέρω το 2021.

Για να φτάσει το Νοέμβριο του 2021 στα 69.000 δολάρια.

«διαφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να ανακάμψεις από τέτοιου είδους απώλειες», κατέληξε ο Jason Yanowitz.

ΣΧΕΤΙΚΑ