Ποδαρικό με περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας έκανε η νέα CEO της Vodafone

Η Vodafone θα προχωρήσει σε περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, καθώς η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για «απλοποίηση» της λειτουργία του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών.

Οι απολύσεις αντιστοιχούν περίπου στο ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως και θα επηρεάσει τα κεντρικά της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και άλλες χώρες.

Η Margherita Della Valle, που εκτός από CEO είναι και οικονομική διευθύντρια του ομίλου, τόνισε ότι η απόδοση της εταιρείας «δεν είναι αρκετά καλή». Στη Βρετανία, η Vodafone έχει 12.000 εργαζομένους, οι οποίοι εργάζονται σε επτά διαφορετικά συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών στο Μπερκσάιρ.

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός είχε πέρυσι 104.000 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει περικοπές προσωπικού σε διάφορες χώρες, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα κόστη ενέργειας, τα οποία έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους επηρεάζοντας προφανώς τα κέρση.

Επίσης, έχει δει τις πωλήσεις της να υποχωρούν σημαντικά στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της, καθώς και στην Ιταλία και την Ισπανία όπου προσπαθεί να ανταπεξέλθει στον αυξημένο ανταγωνισμό.

Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες της Vodafone έχουν δεχτεί τα δεύτερα περισσότερα παράπονα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κατά το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με το παρατηρητήριο Ofcom, που κάνει τις σχετικές μετρήσεις.

Επίσης, η εταιρεία δέχτηκε έντονες επικρίσεις τον περασμένο Απρίλιο όταν ένα πρόβλημα οδήγησε στην κατάρρευση των ευρυζωνικών της υπηρεσιών για περίπου 11.000 πελάτες στη Μεγάλη Βρετανία.

«Για να επιτύχει τους στόχους, η Vodafone πρέπει να αλλάξει», δήλωσε η Margherita Della Valle, που ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου τον περασμένο Ιανουάριο και κατέχει προσωρινά και τη θέση της οικονομικής διευθύντριας έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης.

Η ανακοίνωση των απολύσεων έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με τις πωλήσεις να καταγράφουν μικρή άνοδο στα 45,7 δισεκατομμύρια ευρώ και τα προ-φόρων κέρδη να καταγράφουν πτώση.

Επίσης, ανακοίνωσε σημαντική πτώση στη ροή χρημάτων και οι προβλέψεις κερδών αναμένονται στάσιμες κατά την τρέχουσα οικονομική περίοδο.

Ο πρώην επικεφαλής της Vodafone, Nick Read, αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο εν μέσω ανησυχιών για την απόδοση της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που έμεινε στο τιμόνι της επιχείρησης, η μετοχή κατέγραψε σημαντικές απώλειες.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ