Το αντίπαλο δέος του Twitter ετοιμάζει το Facebook

Η Meta – εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook – έδειξε στο προσωπικό της τα σχέδια για τη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου με βάση τα κείμενα, σχεδιασμένο για να ανταγωνιστεί το Twitter, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα δίνει τη δυνατότητα να ακολουθεί κανείς τους λογαριασμούς με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένος στο Instagram, την εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών της Meta.

Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να τους επιτρέψει να φέρουν και νέους ακολούθους από άλλες πλατφόρμες, όπως το Mastodon. Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Meta επιβεβαίωσε το δημοσίευμα λέγοντας ότι η δημιουργία της νέας πλατφόρμας είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της Meta, Κρις Κοξ, είπε ότι η ανάπτυξη του κώδικα για τη νέα πλατφόρμα είναι ήδη σε εξέλιξη. Ο τεχνολογικός κολοσσός σκοπεύει να τη βγάλει σύντομα, αν και ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φήμες ότι ίσως ανέβει στο διαδίκτυο στα τέλη του Ιουνίου.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και κάποιες φωτογραφίες οθόνης που δείχνουν εργαζομένους της εταιρείας και δίνουν μια ιδέα του πώς θα είναι η νέα πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία, οι φωτογραφίες οθόνης που έχουν διαρρεύσει είναι αυθεντικές. Αν αυτό ισχύει, τότε το layout της νέας πλατφόρμας θα είναι οικείο στους χρήστες του Twitter.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο – του οποίου το όνομα εργασίας είναι Ρ92 – θα μπορούσε να αποδειχτεί πολύ μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Twitter του Έλον Μασκ από το BlueSky ή το Mastodon.

Παρότι και τα δύο κοινωνικά δίκτυα έχουν προσελκύσει δυσαρεστημένους χρήστες που εγκατέλειψαν το Twitter, η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνημα ενός νέου κοινωνικού δικτύου από την αρχή και η δημιουργία μίας νέας διαδικτυακής κοινότητας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ωστόσο, η κοινότητα του Instagram είναι τεράστια. Η Meta υποστηρίζει ότι έχει περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες, πολύ περισσότερους δηλαδή από τα 300 εκατομμύρια χρήστες που θεωρείται ότι χρησιμοποιούν το Twitter – παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα νούμερα δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν.

Αλλά ακόμα και αν το 25% των χρηστών του Instagram πάει στο Ρ92 – το οποίο σίγουρα θα αλλάξει όνομα έως το λανσάρισμά του – τότε αυτόματα η πλατφόρμα θα γίνει μεγαλύτερη από το βασικό της ανταγωνιστή.

Από την άλλη, το Twitter βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από τότε που το ανέλαβε ο Έλον Μασκ, με μία σειρά από έρευνες για τις πρακτικές του, αλλά και εκατομμύρια χρήστες να το εγκαταλείπουν λόγω αλλαγών στην πολιτική του που αποφάσισε ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ