Καφέ για τους αιθέρες δημιούργησε η Alaska Airlines

Φωτο: Shutterstock

Ο κακός καφές είναι ένα από τα αρνητικά σημεία των πτήσεων. Όμως, η Alaska Airlines θεωρεί ότι βρήκε τη λύση.

Η αεροπορική εταιρεία δημιούργησε ένα μείγμα καφέ, με την εταιρεία Stumptown που εδρεύει στο Πόρτλαντ, η οποία δεν επηρεάζεται από τις επιπτώσεις που έχει το υψόμετρο στη γεύση του καφέ, καθώς ο καφές που σερβίρεται στον αέρα έχει πιο πικρή και πιο ελαφριά γεύση.

Ο συγκεκριμένος καφές, ο πρώτος που γίνεται για μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία, θα σερβίρεται αποκλειστικά σε κάθε πτήση της Alaska Airlines, συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής, Horizon Air, από την 1η Δεκεμβρίου.

Η γεύση και η όσφρηση, που εξαρτώνται αποκλειστικά από την όσφρηση των ανθρώπων, αλλοιώνεται σημαντικά όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στον ουρανό. Τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν διαφορετική γεύση επειδή οι καμπίνες που βρίσκονται υπό πίεση μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, γεγονός που μειώνει την ικανότητα των οσφρητικών υποδοχέων, δηλαδή την ικανότητα όσφρησης).

Ο εξαιρετικά ξηρός αέρας της καμπίνας ενός αεροσκάφους, με τα επίπεδα υγρασίας χαμηλότερα από αυτά της ερήμου Σαχάρα, επηρεάζει και τη μύτη.

Για να καταπολεμήσει αυτές τις συνέπειες, η Alaska Airlines χρησιμοποίησε την Stumptown’s Holler Mountain, μία σκούρας ποικιλίας για τη βάση, την οποία στη συνέχεια εμπλούτισε με νότες σταγόνες που έχουν γεύση ζαχαρωτών, καστανού βουτύρου και καραμέλας, καθώς και μια ιδές ελαίων εσπεριδοειδών και εσπεριδοειδών κερασιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος καφές να έχει πιο «περίπλοκη» γεύση όταν καταναλώνεται στον αέρα.

Η εταιρεία φτιάχνει το συγκεκριμένο καφέ εδώ και ένα χρόνο, έχοντας ήδη δοκιμάσει 20 διαφορετικές παραλλαγές. Μεταξύ τους, ακόμα και μία προσθήκη μπισκότων ώστε να διασφαλίσει την επιτυχία του «καλύτερου συνδυασμού».

Η συνεργασία με την Stumptown σημαίνει επίσης ότι η αεροπορική εταιρεία σταματά μετά από μία δεκαετία τη συνεργασία της, εδώ και δέκα χρόνια, με τα Starbucks, ανακοινώνοντας πόσο «ευγνώμονες» είναι για τη φιλία τους με την τεράστια αλυσίδα καφέ και πόσο περήφανοι που τον σέρβιραν για χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ