Ο Μασκ έφερε (ξανά) το χάος στο X -Μηνύσεις, ακροδεξιά και πιέσεις στην CEO να αποχωρήσει

NEWSROOM
Ελον Μασκ Twiiter
Ο Ελον Μασκ και το λογότυπο του X

Τα πρόσφατα σχόλια του Έλον Μασκ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και η πλατφόρμα Χ βρίσκεται και πάλι σε δύσκολη θέση.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο χαρακτήρισε «πραγματική αλήθεια» μια ανάρτηση με αντισημιτικό περιεχόμενο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η εποπτική ομάδα Media Matters υποστήριξε ότι το Χ εμφανίζει διαφημίσεις δίπλα σε ακροδεξιό και νεοναζιστικό περιεχόμενο.

Ο Μασκ είχε προαναγγείλει ότι θα κινηθεί νομικά, κάτι που έκανε πράξη. Σε αγωγή που κατέθεσε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Τέξας, υποστήριξε ότι το Media Matters «εν γνώσει και κακόβουλα» απεικόνιζε διαφημίσεις δίπλα σε αναρτήσεις μίσους. Ισχυρίζεται επίσης ότι η εποπτική ομάδα «πειράζει» τους αλγορίθμους προκειμένου να φαίνονται οι διαφημίσεις δίπλα σε λογαριασμούς με ακραίο περιεχόμενο.

Από την πλευρά της η Media Matters δήλωσε ότι επιμένει στα στοιχεία της, με τον πρόεδρό της Άνγκελο Καρουσόνε να δηλώνει: «Πρόκειται για μια επιπόλαιη μήνυση που σκοπό έχει να εκφοβίσει τους επικριτές του X».

Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της διαφημιστικής επιχείρησης της πλατφόρμας. Η CEO Λίντα Γιακαρίνο, που είχε ήδη προβλήματα με τους διαφημιστές που δεν επιστρέφουν στην πλατφόρμα, πρέπει τώρα να διαχειριστεί τους πελάτες που έχουν δυσαρεστηθεί με όλη αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, η Γιακαρίνο δέχτηκε αρκετά μηνύματα από στελέχη διαφημιστικών εταιρειών που την παρότρυναν να αποχωρήσει από τη θέση του CEO του X. Αν τελικά αποφασίσει να παραμείνει στη θέση της θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα της για την επόμενη μέρα χωρίς να υπολογίζει στα κεφάλαια της Apple και της Disney που αποφάσισαν να σταματήσουν τη διαφήμιση στο X.

ΣΧΕΤΙΚΑ