ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Ακίνητα στην Αθήνα

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ «οδηγός» για «γενναία» αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών

Η τελευταία αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης έγινε το 2021 και συνοδεύθηκε από ριζικό λίφτινγκ στη δομή του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε όχι μόνο να μην προκύψουν εκκαθαριστικά- «τέρατα», αλλά εν τέλει να μειωθεί ο φόρος κατά 33% σε ορίζοντα διετίας.
Ακίνητα στην Αθήνα

Απαλλαγές και εξαιρέσεις από τον ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 70 εκατ. ευρώ οι φετινές ελαφρύνσεις στον φόρο ακινήτων

Η φετινή εκκαθάριση είναι πιο «ελαφριά» για 401.000 φορολογούμενους, οι οποίοι δικαιούνται έκπτωση 10% επειδή έχουν ασφαλίσει την κατοικία τους έναντι φυσικών καταστροφών.
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο το 64% των εκκαθαριστικών-Λήγει στις 31/8 η προθεσμία υποβολής

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και σχεδόν 280.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη φανεί συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού με την Εφορία.
NEWSROOM /
σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Συναγερμός για «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Μπορεί να είναι λίγοι, σε σχέση με τα 5 εκατομμύρια που έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη μείωση ΕΝΦΙΑ, δεν παύει όμως αυτό το ποσοστό του περίπου 3%, που «κάηκε» κυρίως από την αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης, να έχει κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.  
ΑΑΔΕ

Πότε θα μάθουμε την «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ για φέτος

Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι «ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2019, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2019 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 16 Αυγούστου.
NEWSROOM /