Ξεχάστε τους millenials και τους Z, έρχεται η γενιά Alpha

NEWSROOM
Παιδιά σε υπολογιστές
Φωτογραφία: Shutterstock

Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε ακούσει για τους baby boomers, τους millenials και την generation Z, ωστόσο, πόσοι ξέρετε τη νέα γενιά «Alpha».

Η «Alpha» είναι τα παιδιά που σήμερα είναι σε ηλικία 9 ετών και θα διαμορφώσουν τον αυριανό κόσμο. Σύμφωνα με το McCrindle, πρακτορείο κοινωνικής έρευνας στην Αυστραλία, η γενιά «Alpha» ξεκίνησε το 2010, με ρυθμό 2,5 εκατομμυρίων γεννήσεων την εβδομάδα και πρόκειται για παιδιά των Gen Y και Millennials.

Οι «Alpha» είναι συνδεδεμένοι με την τεχνολογία από την αρχή της ζωής τους. Τοποθετούνται μπροστά από μία οθόνη, όπως τους φοράνε τις πιπίλες. Είναι μια γενιά με εξοικείωση και εξάρτηση από την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία.

Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ανάδειξη της ποικιλομορφίας, με τις γυναίκες να βρίσκονται σε χώρους εργασίας, η ένταξη να αποτελεί αξία και η ισότητα πρότυπο. Από την άλλη, ο γάμος, τα παιδιά και η σύνταξη καθυστερούν, όπως και στις προηγούμενες γενιές. Δύναμη της νέας γενιάς είναι η εκπαίδευση. Οι «Alpha» αναμένεται να ξεπεράσουν την Gen Z, που είναι η γενιά που βασίστηκε στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την Ασλει Φελ από το McCrindle αυτή η γενιά είναι ακόμα μικρή. Αυτό σημαίνει ότι πολλά σχετικά με αυτή παραμένουν ασαφή και αναμένεται να προσδιοριστούν καθώς μεγαλώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ