Αντίστροφη μέτρηση για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

NEWSROOM
Αντίστροφη μέτρηση για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης
Από παλαιότερη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης / AP Images

Σε 13 ημέρες θα ανοίξει τις πύλες της η 90ή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη 3 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα ενημέρωσης των δημοσιογράφων και των εκπροσώπων των αυτοκινητοβιομηχανιών, θα ανακαλυφθούν 90 παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι τη φετινή έκθεση θα την παρακολουθήσουν περίπου 10.000 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης. Το πιο σημαντικό θέμα στη φετινή διοργάνωση θα είναι τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Φέτος είναι η χρονιά που έχουν καταγραφεί οι περισσότερες απουσίες στον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών, λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των εξόδων προβολής των μαρκών.

Η Rimac, θα εμφανίσει ένα νέο μοντέλο στο τμήμα supercar. Επίσης, δήλωσαν συμμετοχή αρκετές νέες μάρκες από όλο τον κόσμο που επιδιώκουν να προσελκύσουν αγοραστές για τα μοντέλα τους καθώς και επενδυτές για να αναπτυχθούν ταχύτερα.

Η εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης των μικρών αυτοκινητοβιομηχανιών γιατί οι ηλεκτρικοί κινητήρες διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα.

Ο Pininfarina πρόκειται να γιορτάσει την 90ή επέτειό του με ένα ειδικό μοντέλο και φυσικά οι παραδοσιακές μάρκες θα παρουσιάσουν επίσης πολλές συναρπαστικές νέες εξελίξεις.

Το μέλλον της κινητικότητας συνδέεται άρρηκτα με την τεχνολογική πρόοδο. Στο τμήμα GIMS Tech, στην αίθουσα 6, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι πάροχοι υπηρεσιών θα παρουσιάσουν την κινητικότητα του αύριο. Στο GIMS Tech Forum, θα πραγματοποιούνται καθημερινά παρουσιάσεις και συζητήσεις για μελλοντικά θέματα. Επιπλέον, στις δύο δοκιμαστικές διαδρομές του προγράμματος «GIMS Tech New Mobility powered by TCS» οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν μια ποικιλία λύσεων κινητικότητας τελευταίου μήκους, από τα πατίνια e-roll έως το post-tricycle.

Στο GIMS Discovery, μια εσωτερική πιστά μήκους 456 μέτρων στην αίθουσα 7, του εκθεσιακού κέντρου Palexpo, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα εναλλακτικά οχήματα, όπως ηλεκτρικά, υβριδικά, υδρογόνο και φυσικό αέριο. Με μια επιλογή περίπου 50 οχημάτων από 15 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα οφέλη των οχημάτων εναλλακτικής ισχύος.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι επισκέπτες στην επίσημη ιστοσελίδα και στην εφαρμογή GIMS μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για να κερδίσουν το αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.3.

Η 90ή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ