fbpxBusiness Insider: Η απίστευτη μέθοδος για ζουμερά burgers [βίντεο] | Economistas.gr
Skip to main content

Business Insider: Η απίστευτη μέθοδος για ζουμερά burgers [βίντεο]

Business Insider: Η απίστευτη μέθοδος για ζουμερά burgers [βίντεο]
Το κόλπο για τέλεια μπέργερς / Φωτογραφία: Shutterstock

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μένουν ασυγκίνητοι στη θέα ενός… ζουμερού και αχνιστού μπέργκερ. 

Η κουλτούρα των μπέργκερς τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί, για τα… καλά, και στην Ελλάδα, με πλήθος «μπεργκεράδικων» να ανοίγουν στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε όλη τη χώρα. Υπάρχει, ωστόσο, και η κατηγορία των Ελλήνων που επιλέγει την οικιακή ψησταριά για το κρέας ακόμη και τα μπέργκερ -μια τάση που έχει ενισχυθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Το μεγάλο -και γνωστό σε όλους- πρόβλημα με τα μπέργκερ έχει να κάνει με το στέγνωμα κατά το ψήσιμο. Σε ένα μίνι αφιέρωμά του, το Business Insider υποστηρίζει ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μπέργκερ χάνουν τα υγρά τους και στεγνώνουν προτού μαγειρευτούν σωστά. Την απάντηση στο πρόβλημα ήρθε να δώσει με ένα ασυνήθιστο τρικ ο κριτής του Top Chef, Γκρέιχαμ Ελιοτ. Οπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο Ελιοτ προτείνει στους επίδοξους… σεφ να χρησιμοποιήσουν ένα παγάκι, το οποίο θα πρέπει να «σφηνώσουν» στη μέση του μπέργκερ! 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το τρικ λειτουργεί στα μεγάλα μπέργκερ και πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα: 

-Βάζουμε το μπέργκερ σε δυνατή φωτιά
-Σπρώχνουμε με τον αντίχειρα ένα παγάκι στη μέση του μπέργκερ
-Οταν τα γυρίσουμε τα απομακρύνουμε από το δυνατό σημείο της φωτιάς
-Οταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά

Σύμφωνα με τον Ελιοτ, το παγάκι βοηθά στο να διατηρήσουν την υγρασία τα μπέργκερ, αλλά και να κρατήσουν το σχήμα τους. Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Business Insider:


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερευνα: Ποιοι θα είναι οι ηγέτες του μέλλοντος
Ερευνα: Ποιοι θα είναι οι ηγέτες του μέλλοντος
Η μελέτη του Ομίλου Adecco αναδεικνύει μια σειρά από τάσεις που εταιρείες, ηγέτες αλλά και επαγγελματίες στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, μπορούν να αξιοποιήσουν για να διαμορφώσουν αποτελεσματικές στρατηγικές ένταξης της Γενιάς Z στην αγορά εργασίας.
Ερευνα: Ποιοι θα είναι οι ηγέτες του μέλλοντος
Accenture: Πέντε πρακτικές που ευνοούν εργαζόμενους και εταιρείες
Accenture: Πέντε πρακτικές που ευνοούν εργαζόμενους και εταιρείες
Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και η εκπλήρωση των βασικών αναγκών των εργαζομένων συμβάλλουν στην αύξηση της επιχειρηματικής απόδοσης, ακόμη και σε περιόδους περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης
Accenture: Πέντε πρακτικές που ευνοούν εργαζόμενους και εταιρείες
Ερευνα: Οι τάσεις στις διεθνείς αγορές αφορολόγητων ειδών
Ερευνα: Οι τάσεις στις διεθνείς αγορές αφορολόγητων ειδών
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Global Blue σε 30.000 διεθνείς αγοραστές, το 55% είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εάν οι περιορισμοί στα σύνορα διευκολυνθούν.
Ερευνα: Οι τάσεις στις διεθνείς αγορές αφορολόγητων ειδών
Μενδώνη: Τον Νοέμβριο του επίδομα στους ανθρώπους του πολιτισμού
Μενδώνη: Τον Νοέμβριο του επίδομα στους ανθρώπους του πολιτισμού
«Οι καταγεγραμμένοι στο μητρώο θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και μάλιστα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να παραταθεί για δύο μήνες και για Νοέμβριο και Δεκέμβριο».
Μενδώνη: Τον Νοέμβριο του επίδομα στους ανθρώπους του πολιτισμού
Το Ford Mondeo περνά στην ηλεκτρική εποχή
Το Ford Mondeo περνά στην ηλεκτρική εποχή
Σταματάει την παραγωγή του Mondeο με βενζινοκινητήρες η Ford και στο εξής θα παράγεται αποκλειστικά με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης.
Το Ford Mondeo περνά στην ηλεκτρική εποχή