fbpxΟ σίγουρος δρόμος για να γίνετε εκατομμυριούχος | Economistas.gr
Skip to main content

Ο σίγουρος δρόμος για να γίνετε εκατομμυριούχος

Ο σίγουρος δρόμος για να γίνετε εκατομμυριούχος

Το 2010 ο 24χρονος Grant Sabatier είχε λιγότερα από δέκα δολάρια στον προσωπικό του λογαριασμό στην τράπεζα. Σήμερα, έπειτα από εννέα χρόνια, είναι πλέον εκατομμυριούχος. Έχει κερδίσει μάλιστα τόσα χρήματα που μπορεί να αποσυρθεί λίγα χρόνια μετά τα 30 του. Με 1,25 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό… δικαιούται να ξεκουραστεί.

Όσο για το κλειδί της δημιουργίας πλούτου με διάρκεια που μπορεί να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή; «Δημιουργία παθητικού εισοδήματος και κυρίως ανάθεση της εργασίας σε τρίτα πρόσωπα» υποστηρίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

Ο Sabatier τρέχει το επιτυχημένο μπλογκ Milennial Money (millennialmoney.com), μέσω του οποίου δίνει συμβουλές σε νέους για το πώς θα γίνουν πλούσιοι, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου "Financial Freedom".

Η ανέλιξη του εντυπωσίασε τους πάντες καθώς μόλις πριν από μια δεκαετία ήταν άνεργος και κοιμόταν στο «παιδικό δωμάτιο». Ήταν ένας ακόμα πτυχιούχος φιλοσοφίας -απόφοιτος του πανεπιστημίου του Σικάγο- που δεν μπορούσε να στεριώσει σε καμία δουλειά. Έβαλε όμως ένα φαινομενικά απίθανο στόχο: να μάθει να «επενδύει σωστά» και να βγάλει το συντομότερο ένα εκατομμύριο δολάρια για να μπορεί να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του δίχως άγχος. Άρχισε να διαβάζει βιβλία - οδηγούς για επενδύσεις και να τα εφαρμόζει. Σύντομα υιοθέτησε το μότο «επενδύω νωρίς, συχνά και όσο περισσότερο μπορώ!». Και κάπως έτσι κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του...

Ο 33χρονος εκατομμυριούχος που ανήκει στη γενιά των μιλένιαλ είναι πλέον σε θέση να δίνει συμβουλές για τα πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια σημαντική περιουσία που θα μας επιτρέψει να πάψουμε να εργαζόμαστε μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία. «Η ανάθεση της εργασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες, σας βοηθά στο να προσθέσετε αξία στην επιχείρηση σας και να εστιάσετε στην καριέρα σας. Παράλληλα το παθητικό εισόδημα από επενδύσεις, για παράδειγμα στον κτηματομεσιτικό τομέα, εξυπηρετει τη διατήρηση μιας οικονομικής ανεξαρτησίας» συμβουλεύει όσους έχουν τα ίδια σχέδια με εκείνον.

Δεν χρειάζεται λοιπόν σκληρή δουλειά, ούτε εμμονή με το χρηματιστήριο αλλά «έξυπνες επιλογές» σημειώνει. «Το να δημιουργείς μιας επιχείρηση πολλαπλασιάζει και ανατοκίζει τη δύναμη σου να βγάλεις λεφτά από τους εργαζόμενους σου. Πολλοί άνθρωποι γίνονται πλούσιοι πληρώνοντας απλώς άλλους για να κάνουν τη δουλειά. Και δεν είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι να είναι πλήρους απασχόλησης», τονίζει ο νεαρός εκατομμυριούχος.

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί δρόμοι για να γίνει κανείς πλούσιος. Απλά κάποιες διαδρομές απαιτούν μικρότερο κόπο. «Πιστεύω πως όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να αποσυρθούν μετά από μια δεκαετία εργασίας, αρκεί να βγάζουν 70.000 δολάρια το χρόνο», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του, υπενθυμίζοντας πως η αποταμίευση δεν είναι θυσία αλλά ευκαιρία. «Αν αποταμιεύετε το 50-70% του εισοδήματος σας, τα οποία θα επενδύσετε, θα γευτείτε αργότερα μια μεγάλη οικονομική ανεξαρτησία» καταλήγει. 

Και δεν μιλά θεωρητικά. Αλλά εκ πείρας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η συμβουλή του CEO της Goldman Sachs στους millennials
Η συμβουλή του CEO της Goldman Sachs στους millennials
Γιατί πλέον τα προβλέψιμα ανόδικα βήματα ως την συνταξιοδότηση δεν είναι αυτό που χρειάζονται για να επιτύχουν πλέον οι Millenials.
Η συμβουλή του CEO της Goldman Sachs στους millennials
Τα 14 καλύτερα βιβλία για την επιχειρηματικότητα
Τα 14 καλύτερα βιβλία για την επιχειρηματικότητα
Ποια είναι τα βιβλία που πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο επιχειρείν αλλά και να έχουν μια καλή επαγγελματική καριέρα.
Τα 14 καλύτερα βιβλία για την επιχειρηματικότητα
Γιατί μένει νηστικός ο CEO του Twitter
Γιατί μένει νηστικός ο CEO του Twitter
H επικίνδυνη μόδα στη Σίλικον Βάλεϊ: εξαντλητικές νηστείες για να αυξηθεί η παραγωγικότητα.
Γιατί μένει νηστικός ο CEO του Twitter
Ο «χρυσός» δεκάλογος του Στιβ Τζομπς
Ο «χρυσός» δεκάλογος του Στιβ Τζομπς
Ο βιογράφος του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει τα δέκα μυστικά του ιδρυτή της Apple που τον οδήγησαν στην επιτυχία.
Ο «χρυσός» δεκάλογος του Στιβ Τζομπς