Η εφαρμογή που άλλαξε τη ζωή του ζεύγους Γκέιτς

NEWSROOM
Η εφαρμογή που άλλαξε τη ζωή του ζεύγους Γκέιτς
Φώτο: Associated Press

Η Μελίντα Γκέιτς, εκτός από σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκείτς, είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο μέσω των ιδρυμάτων που έχουν ιδρύσει, αλλά είναι και η ίδια μια εξέχουσα επιχειρηματίας.

Διοικεί την εταιρεία Pivotal Ventures που υποστηρίζει πρότζεκτ, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και επενδύει σε έρευνα, που επικεντρώνεται στα θέματα του χώρου εργασίας.

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και συναντιέται με παγκόσμιους ηγέτες, με τους ανθρώπους να επωφελούνται από τις επενδύσεις της. Κάνει ομιλίες για θέματα όπως ο προγεννητικός έλεγχος ή οι πολιτικές για την οικογένεια. Το πρόγραμμα της είναι τόσο σφιχτό που πολλές φορές μπορεί να έχει συνεχόμενα ραντεβού με μόλις 20 λεπτά διάλειμμα ανάμεσα.

Το να είναι η μητέρα τριών εφήβων, όμως, αποτελεί την πιο σημαντική της απασχόληση. Και έχει τη δική της συμβουλή για τους εργαζόμενους γονείς: κάντε διαλογισμό λίγα λεπτά κάθε μέρα, ειδικά λίγο πριν πριν επιστρέψετε σπίτι κάθε απόγευμα.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά, με μια εύχρηστη εφαρμογή για έξυπνα κινητά. Όπως σημειώνει η Μελίντα Γκέιτς «χρησιμοποιώ την εφαρμογή Headspace για 10 λεπτά κάθε μέρα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε 10 λεπτά, τότε μπορείτε να το μοιράσετε σε δύο πεντάλεπτα».

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει γράψει κατά καιρούς πως χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη εφαρμογή που του άλλαξε τον τρόπο σκέψης σχετικά με τον διαλογισμό, καθώς μειώνει το άγχος, αυξάνει την συγκέντρωση και βελτιώνει τον ύπνο.

Η Μελίντα Γκέιτς λέει: «Μπορείτε να κάνετε διαλογισμό για πέντε λεπτά το πρωί και ακόμα μια φορά για άλλα πέντε λεπτά το απόγευμα, πριν επιστρέψετε σπίτι από την δουλειά. Θα σας ηρεμήσει. Ειδικά αν έχετε μια δύσκολη ή πολυάσχολη ημέρα στο γραφείο, θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο δεκτικοί απέναντι στα παιδιά σας όταν επιστρέφετε σπίτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ