Χώρες πρότυπο για καριέρα γένους θηλυκού

Φωτο: Shutterstock

Το να μετακομίζει κάποιος σε μια νέα χώρα για να ξεκινήσει μια καινούρια δουλειά μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη εμπειρία ζωής. Όσο και αν επικρατεί το άγχος για την προσαρμογή σε μια νέα ζωή, οι νέες εμπειρίες διευρύνουν τους ορίζοντες και δημιουργούν καινούριες ικανότητες.

Έρευνα της InterNations, αποκαλύπτει πως οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να μετακομίσουν στο εξωτερικό για την καριέρα τους σε σχέση με τους άντρες. Χαρακτηριστικά το 28% των γυναικών δηλώνουν πως η δουλειά ή η εκπαίδευση του συντρόφου τους, αποτελεί το βασικό παράγοντα για να μετακομίσουν σε μια νέα χώρα.

Οι άντρες από την πλευρά τους, δήλωσαν πως η δουλειά τους είναι ο κύριος λόγος για να μετακομίσουν σε άλλη χώρα, με μόλις το 13% να πραγματοποιεί το βήμα στο εξωτερικό για να στηρίξουν την σύντροφό τους.

Η έρευνα αποκαλύπτει ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για να μετακομίσει μια γυναίκα που θέλει να εξελιχθεί και να κάνει καριέρα. Η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, η εργασιακή ασφάλεια, και οι προοπτικές καριέρας, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για την κατάταξη όπου παρουσιάζονται οι 10 κορυφαίες χώρες.

10. Αυστραλία

Στην χώρα των καγκουρό, το 70% των γυναικών που έχουν μεταναστεύσει, δηλώνουν ευχαριστημένες με την ισορροπία που διατηρείται μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής, εν αντιθέσει με το ποσοστό 60% που επικρατεί παγκοσμίως. Παράλληλα το 60% των γυναικών δηλώνουν πως στην Αυστραλία κερδίζουν περισσότερα από όσα θα έβγαζαν στη χώρα που γεννήθηκαν.

9. Μάλτα

Η χώρα που η ιστορία της έχει δεθεί με τα τάγματα των ιπποτών, διατηρεί ακόμα την «ιπποσύνη» της εποχής, με το 66% των γυναικών που βρέθηκαν στη χώρα να δηλώνουν ευχαριστημένες με την εργασιακή τους ασφάλεια. Ταυτόχρονα το 58% είναι ικανοποιημένες με τις προοπτικές καριέρας τους.

8. Ολλανδία

Μπορεί η χώρα της τουλίπας να φημίζεται για την χαλαρότητα της και την Red Light District του Άμστερνταμ, όμως οι γυναίκες που μετακομίζουν στην Ολλανδία δείχνουν πως απολαμβάνουν μια εξαιρετική επαγγελματική ζωή. Εξάλλου το 92% των γυναικών μεταναστών δηλώνουν ευχαριστημένες με την οικονομία. Ένα ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το παγκόσμιο 62%.

7. Νέα Ζηλανδία

Αποτελεί μια από τις πλέον απομακρυσμένες χώρες του νοτίου ημισφαιρίου με την κυρία ασχολία των κατοίκων να είναι η κτηνοτροφία. Σύμφωνα με την έρευνα, η ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας αποτελεί έναν από τους καλύτερους λόγους για να μετακομίσει κάποιος στη Νέα Ζηλανδία με το 78% των γυναικών, αλλά και το 70% των αντρών να δηλώνουν ευχαριστημένοι.

6. Λουξεμβούργο

Όπως όλες οι χώρες της πρώην Benelux φημίζεται για τις εργασιακές συνθήκες και το επίπεδο ζωής, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την επιλογή ως χώρα που υπόσχεται επαγγελματική ανέλιξη. Το 76% των γυναικών που έχουν μεταναστεύσει στο Λουξεμβούργο δηλώνουν πως πιστεύουν οτι κερδίζουν περισσότερα από όσα θα αμείβονταν στη χώρα τους, και το 70% δηλώνει ικανοποιημένο με την εργασιακή τους ασφάλεια.

5. Δανία

Ενώ βρισκόταν στην 10η θέση τα προηγούμενα τρία χρόνια, η Δανία ανέβηκε στην κατάταξη εξαιτίας της ικανοποίησης, που καταγράφεται στις γυναίκες που έχουν μεταναστεύσει στη χώρα, στην εργασιακή ασφάλεια που αγγίζει το 61% από 53% που ήταν το 2017. Επιπλέον το 82% των γυναικών δηλώνουν ικανοποιημένες σχετικά με την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής.

4. Νορβηγία

Ακόμα μια σκανδιναβική χώρα που δείχνει στον υπόλοιπο κόσμο πως θα πρέπει να δίνει το κατάλληλο έναυσμα για να μετακομίσει εκεί μια γυναίκα. Όπως κάθε τυπική σκανδιναβική χώρα, δείχνει ένα εξαιρετικό κοινωνικό πρόσωπο όπου το 93% των γυναικών δηλώνουν ευχαριστημένες με την εργασιακή ασφάλεια, και το 86% είναι ευχαριστημένες με τις ώρες εργασίας τους.

3. Ταϊβάν

Μια από τις χώρες της ΝΑ Ασίας που αναμένεται να μας απασχολήσει την επόμενη δεκαετία, καθώς η οικονομία της σημειώνει αυξητικούς ρυθμούς. Οι γυναίκες που εργάζονται στη Ταϊβάν είναι πιο χαρούμενες από τους άντρες όσο αναφορά τις προοπτικές καριέρας σε ποσοστό 62%. Το 77% των γυναικών δηλώνουν ικανοποιημένες από την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, ενώ το 72% είναι ευχαριστημένες από την εργασιακή τους ασφάλεια.

2. Μπαχρέιν

Η ασιατική χώρα που είχε βρεθεί πέρσι στην κορυφή, υποχώρησε φέτος στη δεύτερη θέση, με το 66% των γυναικών που έχουν μεταναστεύσει στο Μπαχρέιν να δηλώνουν ευχαριστημένες με τις προοπτικές καριέρας τους και το 88% να είναι χαρούμενες με την εργασία τους.

1. Τσεχία

Η χώρα του παραμυθιού και των χειμερινών διακοπών για τα ερωτευμένα ζευγάρια. Η Τσεχία που θεωρείται ένα από τα οικονομικά θαύματα της Ευρώπης, ανέβηκε οκτώ θέσεις στην κατάταξη από πέρσι, με το 83% των γυναικών να είναι χαρούμενες με την δουλειά τους στη χώρα. Το 73% των γυναικών είναι ικανοποιημένες από τις προοπτικές καριέρας, με το 79% να δηλώνουν πως υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας, και το 78% να είναι ικανοποιημένες με την εργασιακή τους ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ