Ερωτηματικά για τον έλεγχο της PWC στην Creta Farms

Σε ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η οποία υπογράφεται από τη νέα διοίκηση του Εμμανουήλ Δομαζάκη της Creta Farms, αναφέρεται ότι ο Ελεγκτικός Οίκος, στον οποίο έχει ανατεθεί ο έλεγχος για τους ισχυρισμούς του Κωνσταντίνου Δομαζάκη ότι έχει χρηματοδοτήσει με 11,5 εκατ. Ευρώ την εταιρεία, δεν επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η ανακοίνωση εξέπληξε αρκετούς στην αγορά, καθώς δημοσιοποιήθηκε πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του οίκου PWC και παραδοθεί τελικό πόρισμα στη διοίκηση. Πολλοί θεωρούν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να έχει απευθύνει σχετικό ερώτημα στην PWC, ώστε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του ελεγκτικού οίκου.

Στην ανακοίνωση της Creta Farms αναφέρεται ότι η εταιρεία συνεχίζει την εις βάθος έρευνα, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του ελέγχου που έγκεινται στο γεγονός ότι στο σύνολο τους τα στοιχεία αφορούν παραστατικά ήδη αρχειοθετημένα από τις Τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της αυξημένης αυστηρότητας του τραπεζικού πλαισίου για την παροχή τραπεζικών πληροφοριών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Δομαζάκη υποστηρίζει ότι έχει διοχετεύσει στην εταιρία 11,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν έχουν αποτυπωθεί λογιστικά όπως θα έπρεπε.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η γενική συνέλευση της Creta Farms που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου και θα κριθεί ποια πλευρά – αυτή του Κ. Δομαζάκη ή του Εμ. Δομαζάκη- θα επικρατήσει στην ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετούς μήνες στην εισηγμένη.

Πάντως, δικαστήριο πάντως πρόσφατα απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Κωνσταντίνου Δομαζάκη κατά της αποπομπής του από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Creta Farms.

Το δικαστήριο εξετάζοντας το αίτημα προσωρινής διαταγής για απαγόρευση μεταβολής της κατάστασης έκρινε ότι δεν υπήρχε κατεπείγον για αλλαγή της κατάστασης και απέρριψε το αίτημα παραπέμποντας στην εκδίκαση της τακτικής αγωγής. Δηλαδή, το δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης.

Ο ίδιος πάντως φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την επαναφορά του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, κάνοντας λόγο για παράνομη απόφαση και πραξικόπημα εναντίον του.

Οι δύο πλευρές αναμένεται στη γενική συνέλευση να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, ενώ ποια θα είναι τελικά η πλευρά που θα επικρατήσει παραμένει ακόμη άγνωστο αφού τα δύο αδέρφια κατέχουν περίπου το ίδιο ποσοστό στην εταιρεία (ο Κ Δομαζάκης 43,3% και ο Ε. Δομαζάκης το 41,2%).

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και ο πόλεμος μεταξύ των δυο αδερφών - βασικών μετόχων οδήγησαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο χρηματιστήριο και στην επιδείνωση της εικόνας της εταιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ