Μυτιληναίος: Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά

NEWSROOM
Μυτιληναίος: Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά

Με μία διαφορετική δράση, η Mytilineos επιλέγει αυτή τη φορά να αναδείξει τα παιδικά χαμόγελα και να στηρίξει υπηρεσίες οδοντιατρικής πρόληψης και θεραπείας για παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

Μέσω της συνεργασίας της με την Ιατρική - Ανθρωπιστική οργάνωση "Αποστολή Άνθρωπος", η Mytilineos υποστηρίζει πλήρως την υλοποίηση του προγράμματος "Χαρί-ζουμε παιδικά χαμόγελα".

Έτσι, για 12 μήνες θα προσφέρεται δωρεάν οδοντιατρική εξέταση σε 500 παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Αγ. Δημητρίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Π. Φαλήρου, του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και του Φιλανθρωπικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα "Οι Φίλοι του Παιδιού", στον Νομό Αττικής.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:
• ο διαγνωστικός οδοντιατρικός έλεγχος όλων των παιδιών
• η παροχή οδοντιατρικής παρέμβασης για την πλήρη θεραπευτική αντιμετώπιση όσων παιδιών έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με πάροχο ιατρικών υπηρεσιών
• η καταγραφή ιατρικών πράξεων/παιδί
• ο επανέλεγχος κάθε παιδιού στο τέλος του προγράμματος και
• η προληπτική οδοντιατρική φροντίδα μέσα από ενημέρωση των παιδιών και των οικογενειών τους για σωστή στοματική υγιεινή.

Το πρόγραμμα "Χαρί-ζουμε παιδικά χαμόγελα" αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη ότι η κάλυψη οδοντιατρικών αναγκών έχει υψηλό κόστος, οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες δεν μπορούν να το καλύψουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν χωρίς κατάλληλη οδοντιατρική φροντίδα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη υγεία τους τόσο στην παιδική ηλικία, όσο και αργότερα.

Η συνεργασία της Mytilineos με την "Αποστολή Άνθρωπος", ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, στο πλαίσιο της υλοποίησης της αναθεωρημένης Κοινωνικής Πολιτικής της εταιρείας, που ως βασικό της στοιχείο έχει την ανάπτυξη συνεργιών με κοινωνικούς φορείς που θα συμβάλλουν στην έμπρακτη συνεισφορά της στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η νέα αυτή συνεργασία χτίστηκε στην αμοιβαία κατανόηση των ρόλων και των στόχων των δύο μερών, την ενδελεχή αξιολόγηση του σημαντικού έργου της οργάνωσης εκ μέρους της εταιρείας, αλλά πρωτίστως στην κοινή αξία που ασπάζονται τόσο η Mytilineos, όσο και η οργάνωση "Αποστολή Άνθρωπος", για την προσφορά υπηρεσιών υγείας, χωρίς καμία φυλετική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλου είδους διάκριση.

Η Mytilineos στηρίζει διαχρονικά το βασικό δικαίωμα των παιδιών για πρόσβαση σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας και αυτό το κάνει πράξη μέσω των υπεύθυνων δράσεων που επιλέγει κάθε φορά να στηρίζει και να υλοποιεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ