Σκλαβενίτης: Μυστήριο με την πώληση της αλυσίδας Κρόνος

NEWSROOM
Σκλαβενίτης

Πυκνό μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την πώληση της πατρινής αλυσίδας σουπερμάρκετ Κρόνος από την Σκλαβενίτης, ένα deal που ανακοινώθηκε πριν από 7 μήνες και αναμενόταν να ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμη καμία πρόοδος.

Η πώληση αφορά το 55% της αλυσίδας Κρόνος – Καρακίτσος, που σήμερα ελέγχει η αλυσίδα Σκλαβενίτης, ποσοστό το οποίο απέκτησε μετά το deal διάσωσης του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι υποψήφιος αγοραστής ήταν η αλυσίδα Bazaar του ομίλου Bερούκα, με την Alpha Bank (στην οποία είναι ενεχυριασμένες οι μετοχές) να μην προχωρεί τελικά σε άρση των εγγυήσεων επί των μετοχών της Κρόνος.

Οι διαπραγματεύσεις με την αλυσίδα Bazaar φέρονται να έχουν σταματήσει, ενώ ένας ακόμη υποψήφιος αγοραστής έχει έρθει στο προσκήνιο.

Στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν από κοντά το deal επισημαίνουν ότι η πώληση της Κρόνος είναι μία ιδιαίτερα πολύπλοκη νομικά υπόθεση, η οποία για να προχωρήσει θα πρέπει να επιλυθούν μία σειρά από ζητήματα.

Ο ιδρυτής της αλυσίδας Κρόνος, Νίκος Καρακίτσος υποστηρίζει ότι ο ίδιος σε συμφωνία που είχε κάνει με τον Μαρινόπουλο, πούλησε το 100% της αλυσίδας, εντούτοις τα χρήματα που εισέπραξε αντιστοιχούν στο 55% αυτής.

Ως εκ τούτου, όπως υποστηρίζουν οι πρώην ιδιοκτήτες της, ούτε τα χρήματα που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο ποσοστό (45% που είναι ενεχυριασμένο) έχουν πάρει αλλά ούτε και οι μετοχές που αντιστοιχούν στο ποσοστό αυτό, τους έχει επιστραφεί.

Να σημειωθεί ότι η Κρόνος αριθμεί σήμερα 17 καταστήματα στην Πάτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ