Κρι Κρι: Αυξηση τζίρου και κερδών στο α΄τρίμηνο

NEWSROOM
Κρι Κρι: Αυξηση τζίρου και κερδών στο α΄τρίμηνο

Σημαντική αύξηση τόσο του τζίρου όσο και των κερδών της πέτυχε στο πρώτο τρίμηνο του 2019 η βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 21,85 εκατ. ευρώ έναντι 18,60 εκατ ευρώ το 2018. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 4,01 εκατ. ευρώ έναντι 2,89 εκατ. ευρώ. το 2018.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,14 εκατ ευρώ έναντι 2,17 εκατ. ευρώ το 2018.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε 2,29 εκατ. ευρώ., έναντι 1,57 εκατ ευρώ το 2018.

Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, οι πωλήσεις της Κρι Κρι εμφανίζουν αύξηση 6,9%, ξεπερνώντας τα 9,8 εκατ. ευρώ.

Η επίδοση αυτή, είναι αποτέλεσμα, κυρίως, της ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς των γιαουρτιών Κρι Κρι πλέον της 1 ποσοστιαίας μονάδας, που διαμορφώνεται, πλέον, σε 16,6% σε όγκο, σε συνδυασμό με την άνοδο (+3,3%) της αξίας της συνολικής αγοράς [στοιχεία IRI Μαρ. 2019].

Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση κατά 43,5%. Οι υφιστάμενες κύριες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική, ενώ περιφερειακές αγορές (όπως της Ιρλανδίας και της Σουηδίας) συνεισφέρουν επικουρικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων.

Τέλος, στον κλάδο του παγωτού, όπου το α' τρίμηνο δεν είναι αντιπροσωπευτικό των ετήσιων αποτελεσμάτων λόγω της μεγάλης εποχικότητας, οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά εμφανίζουν μικρή αύξηση 2,2%. Παρά την επιτυχή επέκταση του δικτύου πωλήσεων με νέα σημεία, στη φετινή σεζόν οι πωλήσεις επηρεάστηκαν έντονα αρνητικά από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από τα μέσα του Μαρτίου, και συνεχίστηκαν μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ