Ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών στην Anuga 2019

NEWSROOM
Ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών στην Anuga 2019

Περισσότεροι από 170.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019 (5-9 Οκτωβρίου 2019), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Η Ελλάδα με 286 εκθέτες είχε την έκτη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εξαγωγές τα τελευταία χρόνια.

Το εθνικό περίπτερο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ξεχώρισε ανάμεσα σε 106 άλλες εθνικές συμμετοχές και οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα. Αξια αναφοράς είναι η συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των περιφερειών της χώρας που πλέον κινούνται πολύ δραστήρια στην προώθηση της εξωστρέφειας, βοηθώντας εταιρείες των περιφερειών τους να συμμετάσχουν σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Για την καλύτερη προβολή της εθνικής συμμετοχής αλλά και της ελληνικής γαστρονομίας, ο Enterprise Greece λειτούργησε ειδικό χώρο γευσιγνωσίας, εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων. Επίσης, η εθνική συμμετοχή προβλήθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσω διαφημιστικών αναρτήσεων στα κεντρικότερα σημεία της έκθεσης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, επισκέφτηκε την ελληνική συμμετοχή και συνομίλησε με όλους σχεδόν τους εξαγωγείς. Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Enterprise Greece στο Κέντρο Φιλοξενίας του εθνικού περιπτέρου, ο υπουργός απεύθυνε χαιρετισμό σε πλήθος Ελλήνων εκθετών, τονίζοντας τον εντυπωσιακό παλμό της Ελληνικής συμμετοχής, αλλά και τις προσπάθειες της πολιτείας για την περαιτέρω στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο σύμβουλος ΟΕΥ Α', Πάρις Νίκολης και η σύμβουλος ΟΕΥ, Φρίντα Γεωργίου του εμπορικού τμήματος του προξενείου.

Ο οργανισμός Enterprise Greece σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά τις ελληνικές επιχειρήσεις να εξάγουν τα προϊόντα τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές του εξωτερικού, αλλά και τις επενδύσεις προς την Ελλάδα, λειτουργώντας ως μια πλατφόρμα ανάπτυξης εμπορικών και επενδυτικών διασυνδέσεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας με προσανατολισμό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα και κατ' επέκταση την ισχυροποίηση της Ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ