«Καμπάνα» από τις ΗΠΑ: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα

NEWSROOM
Ο Γιώργος Νίκας
Ο Γιώργος Νίκας / Φωτογραφία: Facebook

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον επιχειρηματία Γιώργο Νίκα, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο insider trading, μέσω της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι αμερικανικές Αρχές, με προμετωπίδα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, υπέβαλαν αίτημα για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Νίκα, το οποίο εν τέλει εγκρίθηκε.

Η αίτηση είχε υποβληθεί στις 18 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γιώργος Νίκας -γιος του Παναγιώτη Νίκα, της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας- δεν έχει εντοπιστεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Τα ονόματα του Νίκα, και του Τηλέμαχου Λαβίδα -γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm- περιλαμβάνονται σε ένα πολυσέλιδο κατηγορητήριο για μια μεγάλη υπόθεση insider trading (αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών), με «πρωταγωνιστή» ένα στέλεχος της Goldman Sachs.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η εταιρεία Νίκας έκανε δεκτή την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Το ΔΣ αποφάσισε τη μην ανανεώσει τη θητεία του Γιώργου Νίκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ