fbpxΒραβεία σε 12 επιχειρήσεις για την Εταιρική Υπευθυνότητα | Economistas.gr
Skip to main content

Βραβεία σε 12 επιχειρήσεις για την Εταιρική Υπευθυνότητα

Βραβεία σε 12 επιχειρήσεις για την Εταιρική Υπευθυνότητα
Shutterstock

Σε μια on-line εκδήλωση και τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020,με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, βραβεύτηκαν για πρώτη φορά «διαδικτυακά» οι 12 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2019, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Indexκαι τοCRI Pass.

Τη φετινή εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας καιη κα Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Θέλοντας να αναγνωριστεί η ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια  που κατέβαλαν φέτος οι εταιρίες που συμμετείχαν στον Δείκτη, η τελετή βράβευσης έγινε μέσα από μια διαδικτυακή “virtual” γιορταστική εκδήλωση την όποια άνοιξε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Υποφάντης. Για πρώτη φορά οι εταιρίες που συμμετείχαν  στον CR Index, τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης μπόρεσαν να μοιραστούν τη χαρά της βράβευσης και αναγνώρισης των προσπαθειών τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες τους.

Φέτος στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο απένειμε το έκτο DIAMOND,την κορυφαία διάκριση του θεσμού, στην WIND Ελλάς που ακολουθεί τα βραβεία DIAMOND που είχαν δοθεί τις προηγούμενες χρονιές στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τον Όμιλο ΟΤΕ, την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα.

Ακολουθούν  όλες οι διακρίσεις ανά κατηγορία:

 • DΙΑΜΟND: WIND Ελλάς
 • PLATINUM: Pfizer Hellas, GENESIS Pharma, Novartis Hellas Α.Ε.Β.Ε.
 • GOLD: ΔΕΠΑ
 • SILVER:Πλαίσιο, ΑΒ Βασιλόπουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Εlpedison
 • BRONZE:Εθνική Ασφαλιστική, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Τo βραβείο για τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή αξιολόγηση:

 • Best Progress PLATINUM Award: Genesis Pharma

Το βραβείο για την καλύτερη νεοεισερχόμενη εταιρεία:

 • Best New Entry: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Τιμητικές διακρίσεις ανά πυλώνα αξιολόγησης:

 • Έπαινος για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ:ΑΒ Βασιλόπουλος
 • Έπαινος για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Εlpedison
 • Έπαινος για το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:Pfizer Hellas
 • Έπαινος για την ΑΓΟΡΑ: Πλαίσιο

Η διάκριση CRI Pass δόθηκε στην Ολύμπια Οδός. Το CRI Pass δίνεται  για 6η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο σε  εταιρείες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η διάκριση του CRI Pass στο κοντινό μέλλον θα αναβαθμιστεί και σε επίπεδο μιας επιχειρησιακής πιστοποίησης – CRI Pass Certification.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κ. Δημήτρης Μαύρος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης κλείνει 12χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και φέτος βραβεύει 12 επιχειρήσεις με υψηλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά πρότυπα.  Ο κ. Μαύρος τόνισε ότι «οι Διοικήσεις των εταιρειών που διακρίνονται κάθε χρόνο, είναι εταιρίες που έχουν ηγέτες που έχουν καταλάβει ότι η στρατηγική της επιχείρησης και η επιχείρηση η ίδια και από την άλλη η Κοινωνία δεν είναι ανεξάρτητα, αλλά αλληλοεξαρτούμενα.»

 Κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης, o Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κ. Νίκος Αυλώνας, υπογράμμισε ότι : «Σήμερα γιορτάζουμε την Ευθύνη των επιχειρήσεων και επιβραβεύονται αυτές που πληρούν 100 αυστηρά κριτήρια, ίσως τα πιο απαιτητικά κριτήρια που υπάρχουν στην Ευρώπη. Οι εταιρείες που επιβραβεύονται δεν είναι μόνο οι νικητές του σήμερα, αλλά και του αύριο, καθώς  έχουν ήδη σημαντικό προβάδισμα στην ενσωμάτωση της Βιώσιμης Ανάπτυξης&ESGκριτηρίων στις λειτουργίες και κουλτούρα τους.»

Ο κ. Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τόνισε ότι φέτος τα συγχαρητήρια στους νικητές είναι ιδιαίτερα σημαντικά, γιατί η πανδημία που βιώνουμε δείχνει ότι η κοινωνική ευθύνη αποτελεί ισχυρό παράγοντα στήριξης της Κοινωνίας. Αναφέρθηκε και στην οικονομική πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πράσινη Οικονομία- που προσφέρει στήριξη 750 δις Ευρώ για τις οικονομικές επιπτώσεις της Πανδημίας.

 Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέφερε ότι ένα μεγάλο κομμάτι που απασχολεί όλη την Κυβέρνηση είναι η Ανάπτυξη και ένα δεύτερο κομμάτι που έχει εξίσου σημασία είναι οι εταιρίες να δείχνουν εταιρική κοινωνική ευθύνη και να αφήνουν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Τόνισε ότι το Ινστιτούτο αποτελεί οδηγό και δείκτη βοηθώντας επιχειρήσεις να φτάσουν στο σημείο ωρίμανσης σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι οι δράσεις εταιρικής ευθύνης για το Περιβάλλον έχουν μεγάλη προστιθεμένη αξία σε μια εποχή που η Κλιματική Αλλαγή απειλεί το μέλλον του πλανήτη.

Η κα Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόνισε ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι πλέον μία από τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής και χρηματοοικονομικής πολιτικής και αναφέρθηκε στις πολλές ενέργειες που γίνονται στην Ελλάδα σε θεσμικό επίπεδο για την προσαρμογή διατάξεων κεφαλαίων στα κριτήρια ESG (Environmental-Social-Governance).

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης πρόσφατα συμπλήρωσε 12 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ως αποκλειστικός συνεργάτης  του CR Indexστη χώρα μας, σε συνεργασία με το βρετανικό οργανισμό Business in the Community υπό τον Πρίγκιπα Κάρολο. Στα 12 αυτά χρόνια, το Ινστιτούτο έχει υποστηρίξει περισσότερες από 60 εταιρείες και οργανισμούς από 12 διαφορετικούς κλάδους να οργανώσουν και να συστηματοποιήσουν την προσέγγισή τους στην Εταιρική Υπευθυνότητα, εντάσσοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά υπεύθυνες πρακτικές στην εταιρική τους στρατηγική. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου, μάλιστα, αποδεικνύεται πως τα κριτήρια του CRI υπερκαλύπτουν τα GRI& ΕSGStandards, καθώς και τη νέα ελληνική νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση μη-οικονομικών στοιχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βραβεύσεις της Eurobank από το Global Finance
Βραβεύσεις της Eurobank από το Global Finance
H Eurobank βραβεύτηκε ως καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα στις υπηρεσίες Treasury, Cash Management και Securities Services.
Βραβεύσεις της Eurobank από το Global Finance
Η VARIO διακρίθηκε με Silver Award από την EcoVadis
Η VARIO διακρίθηκε με Silver Award από την EcoVadis
Για ακόμα μία χρονιά, η εταιρία, διακρίθηκε όσον αφορά την ποιότητα του συστήματος διαχείρισης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Η VARIO διακρίθηκε με Silver Award από την EcoVadis
Διπλή χρυσή βράβευση των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου
Διπλή χρυσή βράβευση των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου
Μια μεγάλη διπλή τιμητική βράβευση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στα ARISTOLEO AWARDS 2020, για την υψηλότερη περιεκτικότητα φαινολών (υγειοπροστατευτικά συστατικά) στις επιτραπέζιες ελιές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διπλή χρυσή βράβευση των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου
Διάκριση για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στα Corporate Affairs Excellence Awards
Διάκριση για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στα Corporate Affairs Excellence Awards
Η ειδική διάκριση έρχεται ως επιβράβευση για το πλάνο εταιρικής επικοινωνίας που ακολούθησε το Φυσικό Αέριο προκειμένου να ενισχύσει τη διείσδυσή του στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Διάκριση για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στα Corporate Affairs Excellence Awards
Eξι βραβεία για τη GEP στα Health & Safety Awards 2020
Eξι βραβεία για τη GEP στα Health & Safety Awards 2020
Η GEP κέρδισε 3 Gold, 2 Silver, και 1 Bronze βραβεία για τις κορυφαίες πρακτικές, τις δράσεις και την πολιτική που εφαρμόζει στους τομείς της Υγείας και της Ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
Eξι βραβεία για τη GEP στα Health & Safety Awards 2020
Alpha Bank: «Best Issuing Bank in Southern Europe» για το 2019
Alpha Bank: «Best Issuing Bank in Southern Europe» για το 2019
“Best Issuing Bank in Southern Europe” για το 2019 ανέδειξε την Alpha Bank το International Finance Corporation (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Alpha Bank: «Best Issuing Bank in Southern Europe» για το 2019