Πουλήθηκε η Intrasoft έναντι 235 εκατ. στην δανέζικη εταιρεία NetCompany

NEWSROOM
Πουλήθηκε η Intrasoft έναντι 235 εκατ. στην δανέζικη εταιρεία NetCompany

Η οικογένεια Κόκκαλη πούλησε την Intrasoft Ιnternational μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής software στην Ελλάδα.

Πουλήθηκε στο 100% , έναντι 235 εκατ. στην δανέζικη εταιρεία Net Company.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από διπραγματεύσεις μηνών ανάμεσα στην οικογένεια Κόκκαλη και στους Δανούς και κατέληξε στην πώληση του 100% της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι υπήρχε ήδη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στη Δανία, όπου είχαν αναλάβει από κοινού έργα του Δημοσίου.

Η Net Company, με έδρα τη Δανία, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης, με χρηματιστηριακή αξία 5 δισ. ευρώ και ετήσιο κύκλο εργασιών 388 εκατ. ευρώ.

H NetCompany έχει ήδη έντονη παρουσία στη Βόρεια Ευρώπη και επιθυμεί να διεισδύσει στις αγορές της Νότιας Ευρώπης με στόχο να εκτοπίσει την αμερικανική Accenture. Περιλαμβάνει 18 εταιρείες με προσωπικό 3.000 ατόμων και γραφεία σε Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Πολωνία.

Απασχολεί συνολικά πάνω από 2.200 στελέχη. Εχει υλοποιήσει τεράστια έργα ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα όπως αυτό στον ΕΦΚΑ και τον ΔΕΔΗΕ, αλλά και στο εξωτερικό. Τα πληροφοριακά συστήματα της Intrasoft για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία, μάλιστα, θεωρούνται εκ των κορυφαίων, εξού και η ψήφος εμπιστοσύνης από τις κυβερνήσεις άλλων κρατών. Εχουν αναπτύξει και προσφέρουν ακόμη πληροφοριακά συστήματα για τον τραπεζικό τομέα συμβάλλοντας και στον εκεί ψηφιακό μετασχηματισμό. Στα 25 χρόνια δραστηριοποίησής της η Intrasoft παρείχε ακόμη ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας και πληροφορικής στην ΕΕ, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ